Erinevad inspireerivad vannitoa lahendused

Erinevad inspireerivad vannitoa lahendused

Vannitoa ja WC-de keraamiliste plaatide valik kauplustes on tõeliselt mitmekesine ja kirev, pakkudes rohkelt erinevaid lahendusi igale maitsele ning stiilile. Astudes plaadipoodi või sirvides erinevate veebipoodide katalooge, avaneb silme ees lai valik erinevaid mustreid, värve ja kujundusi, mille seas on nii ühevärvilisi kui ka mustrilisi plaate, mis pakuvad hulgaliselt võimalusi kodu vannitubade ja WC-de interjööride loomiseks. Valikute rohkus tähendab seda, et igaüks võib leida sobivad plaadid vastavalt oma eelistustele ja soovidele, olgu see siis minimalistlik ühevärviline seinapind või midagi julgemat ja detailiderohkemat, mis lisab ruumile iseloomu ja sügavust.

Keraamilised plaadid pole pelgalt esteetiline valik, vaid ka praktiline. Enamik vannitubadest ja WC-dest on plaaditud nii seinte kui ka põrandate osas, kuna plaadid on äärmiselt vastupidavad ja sobivad hästi niisketesse ruumidesse. Keraamilised plaadid on niiskuskindlad ning need on hõlpsasti puhastatavad, mis muudab need ideaalseks valikuks ruumidesse, kus niiskuse ja mustuse probleemid on igapäevased. Lisaks sellele, et plaadid suudavad luua ruumile erilist esteetilist väärtust, pakuvad nad ka vastupidavust ja funktsionaalsust, mis on sellistes ruumides nagu vannituba ja WC väga vajalikud.

Tavaliselt on meie vannitoad ja WC-d suhteliselt väikese pindalaga, mis tähendab, et ruumi optimeerimine on eriti oluline. Lisaks sellele puudub paljudel juhtudel vannitoas või WC-s loomulik valgusallikas, mis tähendab, et ruumi visuaalne avardamine on suur väljakutse. Väikestes ja akendeta ruumides on keraamilised plaadid eriti oluline valik, kuna need võivad märkimisväärselt mõjutada ruumi üldmuljet. Eriti oluline on siin see, kuidas erinevad toonid ja mustrid mõjutavad ruumi tajutavat suurust.

Nagu värvide puhul, kehtib ka keraamiliste plaatide puhul rusikareegel, et heledamad toonid muudavad ruumi visuaalselt avaramaks ja avatumaks, samas kui tumedamad toonid tekitavad ruumi tajutavas suuruses vähenemise tunde. Kui soovid vannituppa või WC-sse luua avarama ja helgema mulje, siis heledad keraamilised plaadid, näiteks valged või helehallid, on suurepärane valik. Need heledad toonid aitavad peegeldada vähest valgusallikat ja annavad ruumile kerguse tunde. Väikestes ruumides, kus looduslik valgus puudub, suudavad heledamad plaadid luua illusiooni suuremast ja õhulisemast ruumist, mis võib oluliselt muuta kogu ruumi tunnetust.

Tumedaid ja erksaid plaate tuleks väikestes vannitubades kasutada ettevaatlikult. Tumedad plaadid, olgu need siis sügavamates toonides hallid, mustad või värvikamad mustrid, võivad anda ruumile küll hubasust ja sügavust, kuid väiksemas ja vähese valgusega ruumis võivad need tekitada kitsa ja suletud tunde. Samamoodi mõjutavad erksavärvilised plaadid ruumi üldmuljet, lisades küll elavust ja energiat, kuid väiksemates ruumides võivad need mõjuda liiga intensiivselt, vähendades visuaalselt ruumi suurust. Kui soovid luua väikese vannitoa või WC jaoks harmoonilist ja avatud üldmuljet, on soovitatav valida rahulikumad ja neutraalsemad toonid.

Lisaks toonidele ja värvidele mängib olulist rolli ka plaatide paigutus ja suurus. Suuremad plaadid võivad luua väiksemas ruumis sujuvama ja ühtlasema üldmulje, kuna need vähendavad vuukide arvu, mis omakorda muudab pinna visuaalselt rahulikumaks ja avaramaks. Väikesed plaadid või mosaiigid võivad küll pakkuda huvitavat tekstuuri ja detailiderohkust, kuid need võivad samas rõhutada ruumi piiratud mõõtmeid. Seetõttu tasub väikese vannitoa või WC puhul kaaluda suuremate plaatide kasutamist, et saavutada avaram ja puhtam üldpilt.

Kokkuvõttes mängivad keraamilised plaadid vannitoa ja WC sisekujunduses väga olulist rolli, olles mitte ainult praktiline valik, vaid ka võimalus ruumi esteetiliselt kujundada ja selle üldist atmosfääri mõjutada. Õige valik toonide, mustrite ja suuruste osas võib muuta väikese ja akendeta ruumi avaramaks ja meeldivamaks, samas kui tumedamad ja julgemad valikud võivad lisada ruumile hubasust ja iseloomu. Seega on keraamiliste plaatide valik midagi, mida tasub teha hoolikalt ja läbimõeldult, et saavutada parim võimalik tulemus nii praktilisuse kui ka ilu osas.

Tekst/kujundus: Scandinavian HOME | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: entrancemakleri.se

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist MAAKODUD | MAJAD

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.