Võrratult kaunis, renoveeritud vana maja

Võrratult kaunis, renoveeritud vana maja

Võrratult kaunis, renoveeritud maja, kus kogu maja interjööris jäävad silma mitmed kaunid värvilaigud läbi sisustusdetailide ja tekstiili. Lisaks püüavad pilgu mitmed originaal kahhelahjud ja kamin. Samuti on renoveerimise käigus püütud säilitada originaalaknaid ja uksi ning kaunist puitpõrandat, mis lihvitud ja vahatatud.

Majja sisenemine toimub läbi kahele poole avatavate punaste uste, mis viivad algul kaunile valgeks värvitud verandale, kuhu loodud hubane istumisnurk vana valgeks värvitud pingi näol, millel halli tooni lambanahk, abilaudade näol ja kahe erksat sinist värvitooni võõbatud puittoolide näol. Ruumi põrandat katab aga naturaalne puitpõrand, mis jäetud oma originaalset tooni. Ruumist viib edasi kahele poole avatud valgete uste kaudu edasi avarasse esikusse, kust on vaade nii elutuppa, kui kööki.

Köögiosa on suur ja avatud ja ühenduses söögitoaga. Köögiosas püüab pilgu uhke, töökorras kamin, kus just kaminas tuli. Köögimööbel klassikalises skandinaavia stiilis (IKEA), helehall. Köögimööbli juurde kombineeritud osaliselt kivist komposiit töötasapind ja osaliselt puidust töötasapind, mis omavahel kenasti üksteist täiendavad. Töötasapinna tagune sein kaetud, valgete keraamiliste plaatidega, mis aitab töötasapinna värvigammal rohkem esile tulla. Nii mööbli käepidemed, valamu segisti kui köögitehnika kroomitud viimistlusega, mis loob ühtse terviku.

Köögi kõrval avar, valgusküllane söögituba, kus kaks suurt akent annavad ruumile juurde mõnusat loodusliku valgust. Toa seinu kaunistab Eldblomman tapeet koos valgete liistudega. Ruumi keskmeks suur vana, söögilaud koos toolidega, mille kohal laes uhke laerosett koos lühtriga. Toa paremal nurgas püüab pilku, uhke, vana töökorras ümarahi, mis pärit maja algusaastast 1880.Toa vasakul nurgal saab pilgu kaunis klaver.

Söögitoast viib avatud ukseava kaudu valge interjööriga elutuppa, kuhu toodud sisse modernne mööbel, mille kaunid värvilaigud pehmemööbli tekstiili osas panevad ruumi kaunilt särama. Ka siit ruumist ei puudu töökorras kahhelahi, mis pakub nii silmailu kui kodusoojust. Lihtsa disainiga siniste diivanite keskele paigutatud roheka, marmorplaadiga diivanilaud (Bernix), mille kohale lakke kinnitatud efektne, lühtrit meenutav Flos 2097 rippvalgusti.

Elutoa ahju kõrval oleva ukse kaudu viib hallikasrohelise seinatooniga, lihtsa kujundusega lastetuppa.

Nii köögist kui elutoast saab tagasi esikusse, kus täispuidust trepp viib teid üles valgusküllasesse teisele korrusele, kus asub hubane puhkenurk.

Alumise korruse, lihtne, renoveeritud vannituba.

Nii köögist kui elutoast saab tagasi esikusse, kus täispuidust trepp viib teid üles valgusküllasesse teisele korrusele, kus asub hubane puhkenurk, kus mõnus lõõgastuda. Lisaks puhkenurgale asub antud korrusel ka mitu magamistuba ja väike klaasitud veranda osa, kus võimalik hommikukohvi ja vaadet nautida. 

Õuealal asub ka väike saunamaja, kus hubane istumisnurk.

Tekst/kujundus: Scandinavian HOME | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: lansfast.se (by DIAKRIT)

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist MAAKODUD | MAJAD

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.