Millist juuksemaski vajavad Sinu juuksed?

Juuksemaskid hooldavad sügavuti ja annavad juustele terve ning kauni väljanägemise. Maski valides on kõige olulisem silmas pidada oma juuksetüüpi ja soovitavat lõpptulemust.

Juuksemaskid jagunevad niisutavateks maskideks, taastavateks proteiinimaskideks ja juuksevärvi lukustavateks maskideks.Milline kirjeldatud juuksetüüpidest sarnaneb kõige rohkem Sinu omaga ja leia just enda juuste vajadustele vastav mask.

Niisutavad juuksemaskid on Sinu jaoks, kui Sul on kuivad ja kahused juuksed, mis vajaksid turgutust pärast külma talve. Kuivad ja tuhmid juuksed, vaatamata sellele, et pole neid värvinud ega kurnanud. Keemiliste protseduuride või kuumusega. Karmikoelised juuksed, mida on võimatu soengusse sättida. Loomulikud lokid, mida on raske taltsutada. Hallisegused ja karmid juuksed, mida on keeruline viimistleda.

Niisutavad juuksemaskid taastavad niiskustaseme igas juuksekarvas, hooldavad sügavuti ning muudavad juuksed siidiselt siledaks.  Lisaks annavad need tagasi elujõu, sära ja vetruvuse nii loomulikule kui ka keemilisele lokile. Sinu juuksed vajavad taastavat proteiinimaski, kui oled neid triibutanud või blondeerinud. Oled viimase paari aasta jooksul oma juuksevärvi kardinaalselt muutnud tumedast heledaks või vastupidi.

Nad on haprad ja kipuvad kergesti katkema. Kasutad tihti sirgendajaid või lokitange. Peale kuuma suve või soojamaareisi on juuksed pleekinud, kuivad ja elutud. Igapäevasene juuste viimistlemine ja töötlemine võib neid kahjustada, kuna kuumus, blondeerimine ja värvimine vähendavad proteiinide kogust juustes. See muudab need hapraks ja kergesti murduvaks. Sellisel juhul sobivad juustele kõige paremini loomuliku proteiinisisealdusega juuksemaskid, mis aitavad juukseid taastada. Juukseid taastavad tooted sisaldavad sageli keratiiniproteiini, nisu või soja. Pea meeles, et pärast proteiinimaski kasutamist tuleks juukse sarvkest sulgeda palsamiga.

Sinu juuksed vajavad juuksevärvi lukustavad maski, kui need on värvitud või toonitud kerg- või püsivärviga, kuid värv kipub kiiresti kuluma. Punased, violetsed või mõnda muud kirkat tooni. Värvitud või toonitud pastelsete vikerkaare toonidega. Värvitud ja viibid palju kuuma päikese all. Värvitud ja kasutad viimistlemiseks sageli sirgendajaid või lokitange.

Kui lisaks niisutamisele ja proteiinidega taastamisele vajab lisakaitset juuste kirgas värvitoon, siis sobivad koduseks hoolduseks spetsiaalsed värvi- ja UV-kaitsega juuksemaskid.  Need aitavad säilitada kaunist ja säravat värvi ning kaitsevad lõõskava päikes kuumtöötluse eest. Värvikaitsega maskid sisaldavad lisaks ka niisutavaid ja taastavaid komponente, mistõttu on need tihtipeale sobiv valik ka niiskust vajavatele ja kergelt kahjustatud juustele. Hästi hooldatud juustes püsib ka värv kauem kirkana.

Tekst: Kersti Raud (salon+)/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Foto: istock

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist ILU | MOOD

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.