Kuidas hooldada juukseid sügistalvisel hooajal?

Ilusate ja tervete juuste säilitamine sügistalvisel hooajal võib olla keeruline, sest külmast õhust tingituna tekib juustesse staatiline elekter ning juuksed kipuvad olema kuivad ja kahused. Anname Sulle nõu, kuidas hoida juuksed kaunite, tervete ja hooldatuna.

Investeeri šampooni ja palsamisse
Ilmad lähevad külmemaks, meie juuksed kuivemaks. Seetõttu tuleb suurendada juuste niiskusesisaldust, mis aitab neid hoida elastsetena. Investeeri korralikku šampooni ja palsamisse, mis oleksid niisutavad, staatilist elekrit ja kahusust vähendavad.Kui vajad juustele lisaniisutust, lisa tilk niisutavate komponentidega juukseõli palsamisse, kanna see rätikukuivadele juustele, lase mõjuda 5-10 minutit ja loputa.

Eriti tõhusa hoolduse saad, kui kannad palsamid ja maskidkäterätikuivadesse juustesse, vastasel juhul lahjendad toote kontsistentsi ning lased väärtuslikel toitainetel enne juustesse jõudmist veega maha voolata.
 
Lisapunktid saad endale, kui hoiad vannitoas harja või kammi, millega maskid, palsamid juustesse kammid enne loputamist. Loputa juukseid pigem jaheda veega, sest jahe vesi silub juukse pealispinda, vähendab kahusust ja ei muuda peanahka kuivaks.
 
Staatilise elektri vastu aitavad väga hästi pähejäetavad (leave-in) palsamid. Need annavad palsamist loputatud juustele veel lisakaitse järgmise pesukorrani. Pähejäetavad palsamid kaitsevad juukseid keskkonna kahjulike mõjude ning termilise töötluse kahjulike mõjude eest, toidavad juukseid ning säilitavad niiskustasakaalu.

Taastavad ja toitvad maskid muudavad juuksed pehmeks, siledaks ja kaunilt läikivaks ning kaitsevad juukseid välismõjude eest. Ära siis unusta, et kannad maski käterätikuivadesse juustesse ja kammid läbi, nii saab toidetud iga üksik juuksekarv.

Kasuta alati kuumakaitset
Kui kasutad tihti fööni ja/või sirgestajaid, siis juukseid hooldav kuumakaitse on möödapääsmatu abivahend. Seda peaks kasutama küll aastaringselt aga eriti talvel aitab kuumakaitse võidelda staatilise elektri vastu ning jätab juuksed läikivaks ja niisutatuks.

Kontrolli oma fööni
Ürita vältida niiskete juustega välja minekut, sest külm õhk võib külmutada juukse pealispinna ning murduvad juuksed kergemini. Lase juustel naturaalselt kuivada või föönita juuksed kuivaks, kasutades pigem keskmiselt jahedat õhku. Fööni pikaaegse kasutamise tulemusena võib fööni kuumakeha aga hakata puhuma kuumemat õhku. Kui tunned, et föönist tuleb tavapärasest kuumemat õhku, vaheta föön välja.

Käi regulaarselt juuksuris
Mida kuivemad juuksed Sul on, seda rohkem võib tekkida ka lõhenenud juukseotsi. Et seda vältida, käi regulaarselt juuksuris vähemalt iga nelja kuni kuue nädala tagant. Tänu sellele tunduvad Sinu juuksed tervemad ja säravamad! Juuksur saab sulle teha ka tõhusaid salongi hoolitsusi, mis aitavad juukseid taastada sügavuti ning kaitsta neid. Usalda oma juuksurit ka toodete osas, mida ta soovitab sul kodus kasutada. Sinu juuksur tunneb kõige paremini sinu juuste struktuuri ja oskab hinnata nende seisukorda. Salongist ostetud professionaalsed tooted on oma kontsistentsilt rikkalikumad, seega on tulemused kiiremad tulema.

Sa oled see, mida sööd
Vahel võib tekkida isu mugavustoidu järgi. See on lubatud, kuid samuti tuleks süüa proteiinirikast toitu, näiteks liha, kala, munad, juust, sest see aitab hoida juuksed tervetena ning parandab juuste kasvu.

 

Tekst: Kersti Raud (salon+)/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Foto: pexels.com

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist ILU | MOOD

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.