Kauni merevaate ja hubase miljööga, vana renoveeritud maja

Kauni merevaate ja hubase miljööga, vana renoveeritud maja

Ühel kurvilisel, künklikul väiksel tänaval, mere ääres asub kauni hubase miljööga renoveeritud maja. Maja renoveerimisel on austatud vana ehitise imet ja püütud seda ka säilitada originaalsete detailide näol, mida on näha nii maja välisilmes kui interjööris sees.

Läbi kaunite topeltuste kaudu jõuab maja esikusse, kus ülerõivaid ja jalatseid hoiustatakse eraldi ukse taga, väikses ruumis. Sel viisil said omanikud esikusse rohkem ruumi nii sisenemiseks kui väljumiseks ja samuti pole mitte ühtegi üleliigset eset, mis silma riivaks.

Köögis, elutoas, magamistoas ja esikus on põrandal 19. sajandi lai mosaiikpuitpõrand ja tubade vahel on kõrged soklid.

Maja keskel asub elutuba, kus saab nautida kauni kahhelahju kodusoojust ja praksuva tule meeldivat rütmi. Elutoast viivad kahele poole avatud uksed suurte akendega verandale, kus mõnus lõõgastuda. Elutoa ja magamistoa lae moodustavad taaskasutatud laiad lauad, mis on endised põrandalauad.

Elutoa teisel pool on magamistuba, mis on armas ja rahulik kahes suunas akendega. Sissepääsu ees asub ka vannituba, kus on valged plaaditud seinad koos halli plaaditud põrandaga. Maja vanusele kohaselt on vann uhketel käppadel, lisaks on vannituppa ostetud vanemas stiilis kraanikauss, mis vanniga omavahel hästi haakub.

Esikust otse edasi minnes jääb valgusküllane köök, mis sisustatud klassikalises skandinaavia maakodu stiilis. Köögis on palju väikseid aknaid ja aknaga uks pisikesele terrassile, kus õhtuti või hommikuti mõnus kohvi nautida. Köögimööbel lastud teha uus, klassikalises skandinaavia stiilis, mis värvitud üle Gysinge linaõlivärviga Green Earth. Köögis on säilinud ka vana puupliit, Husqvarna mudel nr 28, ja tellistest, lubjatud, õhupuhasti. Köögi seinad kaetud kauni Boråstapeteri tapeediga Josefina, mis lisab ruumi hubast, maakodu ilmet. Söögilaud, pingid ja tool pärit taaskasutusest. Pinkidele laotatud peale tumedad lambanahad, mis lisavad ruumi juurde hubasust ja kodusoojust.

Teisel korrusel asub kaminaga puhketuba, mille aknad on kolmes erinevas suunas. Puhketoas viib kamina kõrvalt uks katuseterrassile, kus võimalik nautida maja parimat vaadet,  merevaadet kui loojuvat päikest.

Teise korruse magamistuba võlub kauni Ralph Laureni paisley tapeediga.

Magamistoa kõrval asub pisike lastetuba.

Tekst/kujundus: erfrees.ee | Scandinavian HOME | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod : historiskahem.se

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist MAAKODUD | MAJAD

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.