Koostis
1 tk Muna
1 dl Suhkur
2 dl Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
1 dl Rapsiõli
1 dl Keefir või hapupiim
MARJAKATE
4 dl Marjad, värsked või külmutatud (sobivad kõik meelepärased suvemarjad: tikrid, kirsid, sõstad, vaarikad jne)
0.5 dl Suhkur (maitse järgi)
Valmistamine
Sega kausis muna, suhkur, hapupiim ja vedel margariin. Lisa omavahel põhjalikult läbisegatud kuivained ja ühenda tainaks võimalikult vähese töötlemisega, et kook ei muutuks sitkeks. Kalla tainas pehme
küpsetusmargariiniga määritud ja riivsaiaga üleriputatud madalasse pirukavormi. Jaga marjad ühtlaselt pinnale ja riputa peale maitse järgi suhkrut. Küpseta keskmisel siinil 200° juures umbes 25 minutit.