Retsept | Tosca kook

Retsept | Tosca kook

Koogi taigen

150 g suhkrut
100 g toasooja pehmet võid
3 muna
Soola
2 tl küpsetuspulbrit
250 g jahu
1 tl vanillisuhkrut või ekstrakti

Kate

250g Erinevaid pähkleid ja rosinaid
30 g võid
120 ml vahukoort
150g suhkrut
 Näpuotsaga soola

Valmistamine

Alustuseks kuumuta ahi 180 kraadini. Seejärel vahusta toasoe või suhkruga, kuni segu muutub kohevaks. Lisa ükshaaval munad, segades iga kord hoolikalt läbi, ja lisa ka vanillisuhkur. Teises kausis sega jahu, sool ja küpsetuspulber omavahel ühtlaseks. Ühenda kuivained vahustatud seguga, segades õrnalt ja ühtlaselt, et tainas jääks kerge ja õhuline. Vala tainas küpsetusvormi ja tõsta ahju umbes 20 minutiks, kuni kook on küpsenud, kuid keskel veel veidi toores. Siis lisa koogile pähklid ja rosinad, ja küpseta veel 10 minutit, kuni pealispind on kuldne ja tekstuur veidi tihenenud. Kui kook on valmis, tõsta see välja ja jäta jahtuma.

Küpsetamise ajal valmista karamell. Selleks sulata potis või ja suhkur madalal kuumusel, kuni segu muutub ühtlaseks. Lisa kuumutatud koor, segades pidevalt, ja keeda, kuni karamell omandab helepruuni värvuse ning muutub paksuks ja rikkalikuks. Vala karamell jahtunud koogile ja lase sel taheneda vähemalt üks ööpäev, et maitsed saaksid hästi ühtlustuda ja kook muutuks mahlakaks.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: Johan Gotta

Loe ja vaata kõiki retsepte rubriigist KOKKAMINE PÕHJAMAAL

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

Scandinavian HOME

- aastast 2015 -