Kas mäletate iiriseid lapsepõlvest? Neid oli ümbrisest keeruline lahti keerata. Siis olid veel pehmemad iirised, mis pakkusid aga suurt rõõmu. Niisiis, nüüd räägin teile kõige lihtsama, meeletult kiire retsepti! Kirjuta see üles!
KoostisosadTuhksuhkur 500 gKondenspiim suhkruga 500 mlMesi 120 ml
Või 50 g
Vanilliekstrakt
Valmistamine
Lisa koostisosad kastrulisse. Ma kasutasin tuhksuhkrut, kuid võite lisada lihtsat suhkrut, see pole siin oluline. Kui teile mesi ei meeldi - vahetage see glükoosisiirupi või muu sarnase vastu. Seejärel pange kastrul keskmise tulega pliidile ja oodake. Oota, mil või sulab ja kõik koostisosad segunevad. Sega kõik korralikult läbi.
Kui teil on termomeeter - vajalik karamelli temperatuur on 122–123 kraadi. Valage segu vormi, mis on vooderdatud pärgamendiga. Iiris tuleks külmkappi asetada umbes kolmeks tunniks. Pärast seda lõigake iiris märja noaga lihtsalt kommideks. Kui Iiris on väga külm, kastke nuga kuuma vette. Iiris on väga pehme, kreemja mee maitsega. Keegi ei jää ükskõikseks, garanteerin!