Retsept | Meetrühvlid

Retsept | Meetrühvlid

Koostis:

200g vähemalt 70% kakaosisaldusega tumedat šokolaadi
1,5 dl 35% rõõska koort
3 sl mett
3 sl pehmet võid
Kaunistamiseks: kakaopulbrit

Valmistamine:

Šokolaad tuleks esmalt murda väikesteks tükkideks, et sulamisprotsess toimuks ühtlaselt ja kiiremini. Kasuta selleks väikest keedunõud, mis sobib hästi madalal kuumusel töötlemiseks, kuna šokolaad kipub kõrgel kuumusel kergesti kõrbema. Šokolaaditükkide juurde lisa koor, mis aitab segu kreemisemaks muuta, ja lisa ka mesi, mis lisab mõnusalt magusat ja kergelt karamellist maitset. Kõik koostisosad tuleb kokku segada ning lasta madalal kuumusel ühtlaseks sulada, vältides segades liigset intensiivsust, et säilitada segu siidine tekstuur.

Kui segu on ilusti ühtlaseks massiks sulanud, lisa sinna ka tükike võid. Või lisamine annab segu konsistentsile rikkalikkust ja pehmust, muutes selle mõnusalt kreemjaks. Segamist tuleb jätkata, kuni kõik koostisosad on täielikult ühinenud, ning moodustunud on ühtlane, läikiv ja sametiselt sile mass. Kui segu on valmis, tuleb see valada sobivasse anumasse, mis on eelnevalt ette valmistatud. Anum tuleks tihedalt katta, esmalt kilega, et õhk ei pääseks massi, ja seejärel kaanega, mis aitab hoida segu stabiilses keskkonnas.

Anum tuleks jätta toatemperatuurile ja lasta šokolaadil taheneda vähemalt järgmise päevani. Selle aja jooksul muutub segu tihkemaks ja vormitavaks, kuid säilitab siiski oma pehme konsistentsi. Kui šokolaad on tahenenud, on aeg sellest pallikesi vormida. Selleks on hea kasutada kahte teelusikat, millega saab hõlpsasti väikseid portse šokolaadisegu võtta ja neid pallikesteks vormida. Seejärel tuleb pallikesed hoolikalt veeretada kakaopulbris, mis annab neile mõnusalt mõrkja katte ja lisab kontrasti magusale sisule. Kakaopulber tasakaalustab kogu maiuse maitset ja lisab tekstuuri. Kui pallid on veeretatud, on oluline lasta neil vähemalt tund aega külmkapis tarduda. Jahedas muutuvad pallid veelgi tihkemaks ning kakaopulber katab neid ühtlasemalt. Serveerimise hetkeks on šokolaadipallid saavutanud täiusliku konsistentsi – pehme sisu ja kergelt krõbe kate.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: stocksy.com

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist JÕULUD

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.