Retsept | Kuum šokolaadijook

Retsept | Kuum šokolaadijook

Koostis:

Piima (250ml)
50 grammi tumedat, 70% šokolaadi
1 tl mett
näpuotsaga kaneeli
näpuotsaga vaniljesuhkrut.
Vahukoort

Valmistamine:

Alusta piima soojendamisest madalal kuumusel, jälgides, et see ei hakkaks keema ega põhja kõrbema. Piim peab saavutama ühtlase sooja temperatuuri, mis on sobiv šokolaadi lisamiseks. Sellele järgnevalt hakka aeglaselt lisama peeneks hakitud šokolaadi või šokolaaditükke, lastes neil piimas järk-järgult sulada. Kuna šokolaad on õrn ja võib kõrge temperatuuri käes kaotada oma siidise tekstuuri, hoia kindlasti kuumust madalana ja sega pidevalt, et šokolaad ja piim moodustaksid ühtlase ja kreemja segu.

Protsessi käigus jätka pidevat segamist, et kõik koostisosad ühtlaselt jaotuksid ning et jook saaks täiuslikult siidine. Umbes viie minuti jooksul peaks vedelik muutuma veidi paksemaks ja rikkalikumaks, luues täidlase ja nauditava konsistentsi. Kui šokolaad on täielikult sulanud ja jook hakkab saavutama oma soovitud paksust, lisa sinna vaniljeekstrakti, mis annab joogile sügavama maitse ja täiendava magusa nüansi. Vanilje aitab ühtlasi rõhutada šokolaadi loomulikku rikkalikkust ning teeb joogist täiusliku harmoonia erinevatest maitsetest.

Järgnevalt lisa joogi sisse mesi. Mesi annab täiendavat magusust ja pehmust, kuid ka kerge lillelise või ürdise noodi, sõltuvalt kasutatavast mee tüübist. Jällegi sega kõik koostisosad ühtlaselt kokku, et maitsed omavahel sulanduksid. Seejärel lisa näpuotsaga kaneeli, mis lisab joogile soojendava ja aromaatse alatooni. Kaneeliga tasub olla ettevaatlik, kuna liiga suur kogus võib tekitada liiga tugeva ja domineeriva maitse, ent õiges koguses on see täiuslik lisand, mis täiustab kogu joogi üldmuljet.

Kui kõik koostisosad on omavahel segunenud, lase joogil veel minuti jagu seista ja maitsestuda. Selle aja jooksul intensiivistuvad maitsed ning joogi tekstuur muutub veelgi täiuslikumaks. Kes eelistab magusamat või rikkalikumat versiooni, võib joogi serveerimisel lisada peale veel vahukoorekihi, mis annab sellele õhulise ja luksusliku puudutuse. Vahukoor tasakaalustab joogi intensiivsust ja lisab sellele veelgi rohkem pehmust ja nauditavust.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: stocksy.com

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist JÕULUD

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.