Jõuludeaegne magamistuba

Jõuludeaegne magamistuba

Jõulude aeg toob endaga kaasa soovi kaunistada oma kodu, sealhulgas magamistuba. Kui armastad jõulude ajal oma ruume ehtida, on sul mitmeid võimalusi, kuidas luua soe ja pidulik atmosfäär.

Esimene samm magamistoa jõuluhõngu lisamiseks on voodipesu valik. Tänapäeva e-poodidest ja sisustuspoodidest leiab väga mitmekesise valiku jõuluteemalisi voodipesusid, alates klassikalistest punase ja valge kombinatsioonidest kuni erinevate jõulumustriteni, mis toovad tuppa justkui talvevõlumaa. Siiski ei pea jõulutunde loomiseks piirduma vaid temaatilise voodipesuga. Klassikaliste värvide nagu punane, valge ja roheline kombineerimine aitab luua elegantse ja tasakaalustatud meeleolu, mis ei tundu ülepakutud, kuid kannab selgelt jõulude hõngu.

Näiteks võib valida neutraalsema punase ja valge voodipesu, mida täiendada rohelist tooni detailidega. Roheline toob sisse looduse ja värskuse elemendi, mis sobib ideaalselt talveajaks. Lihtsad jõulupärjad või väiksed rohelised aksessuaarid, nagu eukalüpti oksad, loovad ruumis loodusliku ja samas piduliku atmosfääri. Tulemuseks on terviklik ja maitsekas kujundus, mis kutsub pühadeks rahulikku puhkust nautima.

Üks mänguline element, mis toob magamistuppa veelgi rohkem pühaderõõmu, on voodiotsa juurde riputatud jõulusokk. See klassikaline sümbol võib olla väikene detail, kuid sellel on suur mõju – see toob naeratuse näole ja lisab natuke lastemeelsust. Samuti võiks magamistuppa tuua pisikese jõulupuu või kaunistada toa nurgas olev vaas kuuseokstega. Vähesed asjad sümboliseerivad jõuluaega nii selgelt kui kuuse lõhn ja valgus. Lihtsad jõulutuled, mis kuuseoksi või jõulupuud kaunistavad, annavad magamistoale õrna ja maagilise valguse.

Ära unusta ka voodipeatsi kaunistamist, mis on tihti magamistoas kesksel kohal. Kui soovid midagi lihtsat ja samas efektset, võib kasutada näiteks eukalüpti okstest pärga. Selle looduslähedane välimus ja värske aroom annavad ruumile nii värskust kui pidulikkust. Sellised pisidetailid aitavad luua magamistoas tõeliselt hubase ja rahuliku õhkkonna, kus on mõnus jõulude ajal aega veeta.

Lõppude lõpuks on jõuluaeg aeg, mil tahame tunda end oma kodus eriliselt. Magamistuba, mis on kujundatud soojas ja hubases jõulustiilis, muutub kohaks, kus saad pühade ajal lõõgastuda ja nautida pühademeeleolu. Tähtis on luua õdus atmosfäär, kus iga pisidetail peegeldab pühade soojust ja rõõmu.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta
Fotod: Sofia Sjöberg, sofiasinredning.blogg.se

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist JÕULUD

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.