Retsept | Pistaatsiapähkli pallid

Retsept | Pistaatsiapähkli pallid

Koostis:

1,5 dl kooritud pistaatsiapähkleid
1 dl mandleid
2 dl tuhksuhkrut
u 2 spl külma vett
Kaunistuseks 50 g tumedat šokolaadi

Valmistamine:

Alustuseks võta kooritud pistaatsiapähklid ja mandlid ning purusta need hoolikalt, ent hoia meeles, et pähklid ei tohiks muutuda liiga peeneks pulbriks – neid peaks jääma tunda ka tekstuuris. Selliselt saad luua massi, millel on kerge krõmpsuvus. Võta siis tuhksuhkur ning lisa see pähklipurule. Et saavutada ühtlane ja magus mass, sega kõik koostisosad veega. Lisa vett vähehaaval, et saaksid õige konsistentsiga massi, mis poleks liialt vedel ega liiga kuiv, vaid täpselt selline, mida on hea töödelda. Kui mass on ühtlane ja kergesti vormitav, alusta väikeste pallide veeretamist. Pallide suurus peaks olema umbes supilusikatäis, kuid sõltuvalt soovist võib neid teha ka veidi suuremaid või väiksemaid.

Kui oled massist pallid vorminud, aseta need külmkappi jahtuma. See samm aitab neil saada tahkemaks ja tugevamaks, mis omakorda muudab hiljem šokolaadiga katmise lihtsamaks. Järgnevalt võta šokolaad ning sulata see. Seda võib teha veevannil või mikrolaineahjus, sõltuvalt eelistustest ja kasutatavatest vahenditest. Oluline on jälgida, et šokolaad oleks täiesti ühtlaselt sulanud ja mitte liiga kuum, kuna siis on seda mugavam kasutada ja tulemus jääb ühtlasem.

Kui šokolaad on sulanud, võta külmikust jahtunud pallid ning kasta need šokolaadi sisse. Pallide šokolaadisse kastmisel on hea kasutada kahte kahvlit – see võimaldab hoida pallid stabiilsena ning liigne šokolaad saab maha valguda. Nii väldid ka seda, et sõrmed šokolaadiga määrduksid ning pallid oleksid kaetud liiga paksu šokolaadikihiga. Kui kõik pallid on šokolaadi sisse kastetud, aseta need küpsetuspaberile. Küpsetuspaberile asetatud pallide eemaldamine on pärast tahenemist palju lihtsam, kuna need ei kleepu pinna külge.

Kui soovid, võid enne pallide tahenemist neid veel omakorda kaunistada. Näiteks võib kasutada purustatud pähklite segu, mida saab šokolaadi peale puistata, lisades neile nii lisatekstuuri kui ka visuaalset ilu. Samuti võib kasutada ka muid dekoratiivseid elemente vastavalt oma maitsele ja loovusele. Kui kaunistused on lisatud, aseta pallid tagasi külmikusse, kus nad peaksid tahenema umbes tunni jooksul. Külmik aitab šokolaadil tahkuda ja annab pallidele meeldiva tekstuuri, mis on nii krõbe kui ka pehme, luues ideaalse kombinatsiooni.

Retsept | Pistaatsiapähkli pallid
Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta
Fotod: pinterest.com (1,2 Eoatly.com)

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist JÕULUD

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.