Põhjamaine päkapikk

Põhjamaine päkapikk

Paljudel inimestel võib kodus leiduda kampsun või isegi mitu kampsunit, mis on aja jooksul oma funktsionaalsuse kaotanud või lihtsalt unustuse hõlma vajunud, jäädes kappi seisma kasutult, sest nad ei ole enam lemmikriided või on tekkinud uus ja värskem garderoob. Kuid need vanad kampsunid ei pea sugugi jääma määramata ajaks kasutult oma saatust ootama. Nendele võib leida uue ja loova kasutuse, andes neile teise elu läbi nutika ja omanäolise käsitööprojekti, mille tulemusel saab neist valmistada midagi täiesti uut ja hubast. Üks vahva idee, mida nende kampsunite abil ellu viia, on muuta nad dekoratiivseks skandinaavia stiilis jõulupäkapikuks. See jõulupäkapikk toob teie koju juurde hubast talveõhkkonda ning on ideaalne jõuludekoratsioon, mis annab ruumile sooja ja kutsuva tunde.

Selle projekti jaoks on vaja vaid mõningaid lihtsaid ja kergesti kättesaadavaid materjale, mis tõenäoliselt võivad kodus juba olemas olla või on hõlpsasti leitavad. Kõige olulisem on vana kampsun, mida sa enam ei kanna, sest just sellest saab päkapiku peamine kehakate. Lisaks läheb tarvis mõningaid lisatarvikuid, mis aitavad päkapiku kuju ja välimuse luua. Kummipael on oluline selleks, et kinnitada riisi, mis moodustab päkapiku keha aluse, ja tagada, et kõik detailid püsiksid kindlalt koos. Riis täidab päkapiku keha, andes sellele vajaliku kuju ja stabiilsuse, et see püsiks püsti ja näeks välja realistlik. Lisaks annab riis päkapikule ka mõnusa raskuse, mis aitab tal dekoratsioonina kindlalt paigal püsida.

Kuumaliimipüstol ja kuumaliim on asendamatud tööriistad selles projektis, kuna need võimaldavad kõik erinevad osad omavahel kindlalt kokku liimida. Kuumaliim on tugev ja kuivab kiiresti, mis tagab, et päkapikule paigaldatud detailid püsivad kindlalt paigal, olgu selleks kampsunist tehtud kehaosa või karusnahast detailid, mis annavad päkapikule tõetruu ja stiilse välimuse. Käärid on vajalikud selleks, et kampsunit ja teisi materjale õigesse suurusesse lõigata. Vanad sukad on nutikaks ja praktiliseks lahenduseks, sest neid saab kasutada päkapiku nina moodustamiseks. Sukast saab sobiva suurusega tüki, mis täidetakse riisiga ning kinnitatakse kuumaliimi ja kummipaelaga, et luua päkapikule armas ja iseloomulik nina.

Karusnahast kangas on suurepärane materjal päkapiku habeme loomiseks, kuna see lisab dekoratsioonile pehmust ja soojust. Karusnahk imiteerib päris habeme tekstuuri ja välimust, andes jõulupäkapikule autentse välimuse, mis sobib suurepäraselt skandinaavialikku stiili. Samuti lisab see päkapikule natuke luksuslikku tunnet, muutes selle käsitööprojekti tõeliselt silmapaistvaks dekoratsiooniks. Viimaseks, pisike kelluke on imearmas detail, mis lisab päkapikule veidi mängulisust ja sära. Kelluke kinnitatakse päkapiku mütsi otsa ning lisab kogu kujundusele rõõmsat helinat ja talviste pühade meeleolu.

Kui kõik vajalikud materjalid on käepärast, saab asuda tööle ja samm-sammult järgneda, kuidas vanast kampsunist luua vahva jõulupäkapikk. Kui tahad rohkem vaeva näha võid päkapikule ka vahvad jalad meisterdada.

Vajad:

- vana kampsunit
- kummipaela
- riisi
- kuumaliimipüstolit ja kuumaliimi
- kääre
- vana sukka
- karusnahast kangast
- pisikest kellukest

Jälgi fotolt samm-sammult tegemist.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta
Fotod: pinterest.com (1 etsy.com, ülejäänud fotod: fabricartdiy.com )

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist JÕULUD

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.