Retsept | Miljonäri kook

Retsept | Miljonäri kook
Miljonäri kook ehk Millionaire’s Shortbread on magus maius, mis koosneb kolmest kihist: võine muretainapõhi, karamellikiht ja šokolaadikiht. Selle koogi päritolu seostatakse peamiselt Suurbritanniaga, kus muretainast küpsetis on olnud traditsiooniline juba sajandeid. Selle koogi nimi peegeldab justkui selle rikkalikku ja külluslikku maitset, viidates miljonäri eluviisiga seostatavale luksusele ja küllusele, kuigi tegelikult on kook üsna lihtne ja taskukohane valmistada. Tänapäeval on see levinud magusroog üle kogu maailma, eriti Suurbritannias ja mujal Euroopas.
 
Koostisosad:
 
Küpsisepõhi:
125g (1/2 tassi) võid, toatemperatuuril
50g (1/4 tassi) suhkrut
 175g (1 + 1/3 tassi) tavalist jahu
 Näputäis soola
 
Karamell:
200g (2/3 tassi) kondenspiima
125g (1/2 tassi) võid
125g (2/3 tassi) suhkrut
2 spl kuldset siirupit
1 tl vanilliekstrakti
Näputäis soola
 
Šokolaadi kate:
200g hea kvaliteediga piimašokolaadi

Valmistamine:

Koogi põhi:
Määri ja vooderda küpsetusvorm, seejärel kuumuta ahi temperatuurini 180 ° C. Klopi või ja suhkur segistis kergeks ja kohevaks. Sõelu sisse jahu ja lisa sool. Sega, kuni moodustub tainas. Suru tainas ühtlaselt ettevalmistatud vormi ja torgi kogu kahvliga läbi. Küpseta ahjus 15-20 minutit, kuni pealt on lihtsalt kuldne. Jahutage täielikult.

Karamell:
Pange kõik koostisosad suurde potti  madalal / keskmisel kuumusel. Segage, kuni kõik on lahustunud, seejärel keetke. SEGADA Sagedasti ja hoogsalt. Pärast keemist segage pidevalt, nii et see ei jääks kinni ja ei põleks panni põhjas / servades.m Kui see muutub paksuks ja on heleda karamellivärviga või jõuab temperatuurini 107 ° C, eemaldage kuumus ja jätkake segamist minut või kaks. Kalla karamell küpsisepõhjale, määri ühtlaselt laiali ja lase täielikult jahtuda.

Šokolaadi lisamine:
Murra šokolaad klaasnõusse. Pliidil sulamiseks pange kauss vaikselt podiseva veega pannile ja segage, kuni see on sulanud. Mikrolaineahjus sulamiseks kuumutage iga 10 sekundi järel iga kord korralikult segades, kuni kaks kolmandikku sulab. Seejärel segage hästi, kuni see on täielikult sulanud. Vala sulatatud šokolaad karamellile ja silu puulusika tagumist osa kasutades.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta Fotod: 1, 2, 3, 4, 5 thefitpeach.com
Jaga artiklit

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist JÕULUD

Veebiajakiri
Scandinavian HOME
- aastast 2015 -

Kui soovid avaldada reklaami,
võta meiega ühendust

Jätka lugemist
Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

Scandinavian HOME

- aastast 2015 -