Terve näonaha jaoks - Kurkidest võib teha maski igasugusele nahale

Kurkidest valmistatud näomaskid on tuntud oma rahustavate ja värskendavate omaduste poolest, sobides erinevatele nahatüüpidele ning pakkudes loomulikku hoolitsust. Selliste maskide kasutamine võib olla osa igapäevasest ilurutiinist, pakkudes lihtsat ja efektiivset viisi naha niisutamiseks, pehmendamiseks ning noorusliku sära taastamiseks.

Kõige lihtsam kurgimask koosneb lihtsalt värsketest kurgiviiludest või riivitud kurgist valmistatud segust. Kurgiviilud asetatakse ühtlaselt näole, võimaldades mahlal ja toitainetel tungida naha sügavamatesse kihtidesse, et niisutada ja rahustada nahka. Sellise maski kasutamine on ideaalne lahendus kiireks värskenduseks, eriti pärast pikka päeva või kui nahk tundub kuiv ja kurnatud. Kurgiviilud tuleks jätta näole ligikaudu 10-15 minutiks, andes aega aktiivsete koostisosade mõjule pääsemiseks. Pärast seda tuleks nägu loputada jaheda veega, mis sulgeb poore ja annab nahale värske tunde.

Kui soovitakse pakkuda tundlikule nahale veelgi suuremat hoolitsust, võib valmistada maski, mis sisaldab lisaks kurgile ka jogurtit. Selleks on vaja koorida ja tükeldada pool pikka kurki või üks lühike kurk ning lisada sellele üks supilusikatäis maitsestamata jogurtit. Seejärel püreestatakse segu blenderis, kuni saadakse ühtlane mass. Jogurt on looduslikult rahustav ja pehmendav, pakkudes lisaks kurgi niisutavatele omadustele ka kergelt koorivat ja toitvat toimet. Saadud mask kantakse õrnalt näole ja jäetakse sinna umbes 20 minutiks, misjärel see eemaldatakse jaheda veega. Selline mask aitab leevendada punetust ja ärritust, pakkudes tundlikule nahale vajalikku hooldust ja värskust.

Normaalsele näonahale võib valmistada veidi rikkalikuma toitemaski, mis kombineerib mitut toitvat koostisosa. Maski aluseks on pestud ja kooritud kurk, mis püreestatakse blenderis ühtlaseks massiks. Sellele lisatakse üks supilusikatäis maitsestamata jogurtit, mõned aedmaasikad ja teelusikatäis vedelat mett. Jogurt tagab pehmuse ja niisutuse, samas kui maasikad sisaldavad looduslikke antioksüdante ja happeid, mis aitavad nahka kergelt koorida ja säravamaks muuta. Mesi lisab maskile antibakteriaalseid omadusi ning sügavat niisutust, jättes naha pehmeks ja elastseks. Segu tuleb hoolikalt segada, kuni moodustub ühtlane ja sile mass, mis kantakse näole. Maski tuleks lasta kuivada ning seejärel loputada nägu jaheda veega, et sulgeda poorid ja anda nahale värske tunne. Selline mask mitte ainult ei niisuta ja toida nahka, vaid aitab ka säilitada selle loomulikku tasakaalu ja elastsust.

Kurgimaskide kasutamine on lihtne, kuid tõhus viis näonaha hooldamiseks, pakkudes erinevaid variatsioone sõltuvalt naha tüübist ja vajadustest. Need maskid on naturaalsed, kergesti valmistatavad ning sisaldavad koostisosi, mida leiab sageli igapäevases köögis. Nende regulaarne kasutamine aitab hoida nahka värske, niisutatud ja säravana, pakkudes samal ajal rahustavat ja meeldivat ilurituaali.

 Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Foto: istock

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist ILU | MOOD

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.