Mis on apteegitill?
Apteegitill kuulub porgandi perekonda, kuigi see pole juurvili. Selle pikkade varte põhi põimub kokku, moodustades paksu, karge sibula, mis kasvab maapinnast kõrgemal. Sibula kohal, varte otsas on tal heledad sulelised lehed, mis meenutavad tilli. Kui see läheb seemneks, annab apteegitill lehtede vahele ka väikseid kollaseid õisi. Iga selle osa on söödav, alates sibulast kuni lilledeni, ja seda võib süüa nii toorelt kui ka küpsetatult.
Kuigi varred ja lehed on söödavad, nõuavad apteegitilli retseptid enamasti sibulat. Toorelt on sellel sellerile sarnane karge tekstuur ja värske lagritsa maitse. See karamelliseerub küpsetamisel, omandades magusama maitse ja õrna, suussulava tekstuuri.
Ja kas ma mainisin, et sellel on ka igasuguseid tervisega seotud eeliseid? Selles on vähe kaloreid, kuid palju toitaineid, nagu kiudained, kaalium ja C-vitamiin, kui nimetada vaid mõnda.