Skandinaavia stiil põjamaa köögis

Skandinaavia stiil põjamaa köögis

Skandinaavia stiil, tuntud oma minimalistliku lähenemise ja lihtsuse armastuse poolest, on üle maailma ülimalt armastatud ja tunnustatud. Selle stiili keskmes on puhtus ja selgus, mille kaudu saavutatakse harmooniline ja rahu kiirgav interjöör.

Skandinaaviapärase interjööri peamine tunnusjoon on selle valgusrohkus. Kõige sagedamini on valitsevaks tooniks valge, millel on palju erinevaid varjundeid, alates puhtast valgest kuni murtud valgete ja pehmete pastelsed pooltoonid, mis meenutavad loodusmotiive. Lisaks valgele on skandinaavia stiilis ruumides sageli kasutatud erinevaid halli varjundeid ja kahvatut sinist. Kuigi põhjamaade külm ja karge värvigamma võib esialgu tunduda kõle ja eraklik, on see lihtne siduda elutruude värviliste detailidega. Need värvilised aktsendid, kui need paigutatakse valgele taustale, tõusevad eriliselt esile, lisades ruumile elu ja värvi.

Skandinaavia stiilis kodudes võib märgata, et kõik ruumid järgivad ühtset disainikeelt, mis rõhutab lihtsuse ja funktsionaalsuse ideaalide täitmist. Iga tuba omab oma ainulaadset iseloomu, kuid kõik need on varustatud mõningate ühisjoontega, mis loovad ühtse ja harmoonilise ruumilise terviku. Näiteks on köök, mis on skandinaavia kodu südameks, alati õhuline ja lihtsa sisekujundusega, kuid samas väga funktsionaalne ja praktiline. Köökide kujunduses on sageli levinud avatud riiulid, kuna need pakuvad suurepärast praktilisust ja aitavad luua organiseeritud paigutuse, kus kõik esemed on alati käepärast ja hõlpsasti leitavad.

Skandinaavia stiilis köökide põrandakatteks sobivad kõige paremini heledates toonides põrandad. Eriti hästi sobivad heledad täispuitpõrandad või valgeks värvitud täispuitpõrandad, mis toovad ruumile juurde valgust ja avarust. Köögimööbel järgib samuti lihtsa ja funktsionaalse disaini põhimõtteid, olles peamiselt heledates toonides, mis tugevdavad ruumi avaruse tunnet ja aitavad tagada, et kogu köök jääb heledaks ja kutsuvaks. Antud fotodel on kujutatud põhjamaine skandinaavia stiilis köök, kus elutoast avaneb vaade kahe avatud ukse vahelt otse halli köögimööbli ja halli tooni seinavärviga kööki. See vaade peegeldab täpselt skandinaavia stiili olemust: puhtus, lihtsus ja harmoonia.

Uuenduskuur köögile, lihtsate ideede kaudu
Uuenduskuur köögile, lihtsate ideede kaudu
Uuenduskuur köögile, lihtsate ideede kaudu
Uuenduskuur köögile, lihtsate ideede kaudu
Uuenduskuur köögile, lihtsate ideede kaudu
Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: entrancemakleri.se

 

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist KÖÖK | SÖÖGITUBA

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.