Võrratu köök, kus rõhk punastest tellistest seintel ja mürkrohelisel köögimööblil

Võrratu köök, kus rõhk punastest tellistest seintel ja mürkrohelisel köögimööblil

Kööki sisenedes avaneb vaatepilt, mis esmapilgul võlub oma julguse ja harmoonilise tervikuga. Kõige esimene element, mis pilku püüab, on köögimööbli sügav ja võimas värvivalik, mis on imepäraselt ühendatud punastest tellistest seina rustikaalse tekstuuriga. Need kaks pealtnäha vastandlikku materjali – köögimööbli elegants ja tellisseina maalähedane robustsus – moodustavad koos täiesti ainulaadse harmoonia, kus modernsus kohtub ajatu klassikaga. Selle punase telliskivi soe, maa-lähedane toon ei domineeri ruumis, vaid pigem rõhutab köögimööbli toonide sügavust, lastes igal elemendil särada omaette, ent samas jäädes osaks suuremast tervikust.

Seinad, mis ümbritsevad seda väikest köögiuniversumit, pole tavapärased valged, nagu tihti oodatakse. Need on hoopis pehmes helehallis toonis, mis loob rahustava ja tasakaaluka tausta kogu köögile. See hall ei tundu külm ega liiga tööstuslik, vaid pigem peen ja rafineeritud, tuues esile köögimööbli erksamaid toone ning andes ruumile rahulikuma atmosfääri. Köögikappide uksed, värvitud tooniga "British Racing Green", on otsekui värske tuulepuhang, tuues ruumi sügavust ja dünaamikat. See tumeroheline värv annab mööblile soliidse ja üllalt stiilse ilme, mis mõjub nii klassikalise kui ka kaasaegsena.

Töötasapind, mis mööbli kohal laiub, on omaette meistriteos. Valmistatud käsitööna valatud betoonist, mõjub see massiivse ja tugevana, justkui oleks see igavesti paigale valatud. Selle robustne tekstuur lisab ruumile veelgi rohkem isikupära ja jõulist karakterit, pakkudes samal ajal kontrasti köögi teistele, pehmematele elementidele. Betooni hallikas toon seob ennast sujuvalt kokku seinte helehalliga, moodustades harmoonilise ja samas dünaamilise kontrasti köögimööbli rohelise tooni ning punase telliskiviga.

Töötasapinna kohal rippuvad lihtsad, messingist valmistatud valgustid, mis näivad oma minimalistlikus vormis justkui ajatu elegantsi kehastusena. Need valgustid, oma sooja metalse läikega, toovad kööki õrna kuldse kuma, andes valgust nii tööpinnale kui ka kogu ruumile. Nende lihtne, kuid elegantne disain on nagu viimane pintslitõmme kunstiteosel, mis lisab kogu köögile rafineeritud ja ajatult stiilse atmosfääri.

Erilist tähelepanu väärib pliidi tagune sein, kus vasest pritsmekaitse mängib peamist rolli. Selle läikiv pind mitte ainult ei kaitse seina, vaid toimib ka pilkupüüdva dekoratiivelemendina, mille soojus ja metallik sära annavad köögile hubase ja rikkaliku ilme. Vask pole siiski köögis ainus – seda leiab veel läbi erinevate detailide. Vaskne valamu ja segisti, elegantsete köögikappide käepidemed ning praktiline, ent samas stiilne söögiriistade hoidja loovad ühtse ja hoolikalt läbimõeldud terviku, mis täiendab suurepäraselt köögimööbli tumerohelist tooni ning tellisseina sooja punast.

Selleks, et köögis luua tasakaal ja harmoonia, on tekstiilid valitud hoolikalt. Valge tekstiil, mis esindab puhtust ja kergust, toob ruumi kerguse ning pehmendab mürkrohelise tooni jõulist kohalolekut. Valged tekstiilid, olgu need siis laua- või aknakatted, mängivad olulist rolli ruumi üldise atmosfääri loomisel, tasakaalustades roheliste kappide jõulist kohalolu ja integreerides need sujuvalt kogu interjööri. Hallid toolid, mis toetavad kaunist kuuekohalist lauda, lisavad veel ühe peene ja stiilse nüansi, nende helehall värv sobitub suurepäraselt nii seinte kui ka köögimööbli üldise toonivalikuga.

Köögi südameks on kuuekohaline laud – lihtne ja elegantne, mis kutsub endaga ühiseid hetki jagama. Selle ümber paiknevad halliks värvitud, puidust toolid, mis on samaaegselt tagasihoidlikud, kuid elegantsed, toetades kogu ruumi üldist harmooniat ja klassikalist ilu. Laua kohal ripub Belid Ocean valgusti, mille disain ja vorm jätkavad köögi üldist stiili. See on nii funktsionaalne kui ka visuaalselt pilkupüüdev, andes lauale sooja ja pehme valguse, mis kutsub pikalt söögilaua taha jääma.

Põrand, täispuidust ja originaalset, jutustab oma loo ajast ja traditsioonidest, olles siduv element köögi modernse ja klassikalise disaini vahel. Puidu soojus ning elav tekstuur tasakaalustavad suurepäraselt köögi ülejäänud elementide rohkeid värve ja tekstuure. Kõrged põrandaliistud ja malmradiaator, mis on samuti säilinud oma algupärases olekus, lisavad köögile ajatut elegantsi ja toovad ruumi veelgi rohkem iseloomu.

Nii ongi see köök terviklik kompositsioon, kus iga element – alates värvidest kuni materjalideni – räägib omaette lugu, kuid samas sulandub suurepäraselt kokku ühtseks tervikuks. See on koht, kus modernne disain ja klassikaline elegants kohtuvad, pakkudes ruumi, mis on samaaegselt nii funktsionaalne kui ka visuaalselt lummav.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: kvarteretmakleri.se

 

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist KÖÖK | SÖÖGITUBA

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.