Kauni helerohelise pärlmutter tooniga maakodu köök

Kauni helerohelise pärlmutter tooniga maakodu köök

Köök, mis peidab end hubases maakodus, paistab silma oma ühtse ja rahuliku miljööga, millel on võime luua sooja ja koduse atmosfääri. Seinte värvitoonid on valitud väga mahedalt ja tasakaalukalt: peamiselt heleroheline ja beež, mis koos loovad rahustava ja loomuliku tausta. Kogu see värvigamma täiendab eriliselt ruumi üldilmet, andes sellele sooja ja kutsuva tunde.

Köök on varustatud sisseehitatud köögikappidega, millel on maast laeni ulatuvad uksed, värvitud beežiks, mis lisab ruumile klassikalise ja ajatu ilme. Kuigi kapid meenutavad vana aja stiili, on need siiski valmistatud tänapäevastes tingimustes, andes neile kvaliteedi ja funktsionaalsuse, mida modernne köök nõuab. Töötasapind, mis on valmistatud täispuidust, kiirgab oma sooja pruuni tooniga rahu ja loomulikkust. See sama toon peegeldub ka köögi puidupõrandas, andes ruumile tihedama ja mahedama ilme, mis kutsub üles viibima ja nautima aega selles koduses keskkonnas.

Põrandat katavad halli, valge ja punase triibuga kaltsuvaibad, mis mitte ainult ei pehmenda köögi kõlaval tasandil liikudes tekkivat heli, vaid lisavad ka visuaalset soojust ja ainulaadset stiili. Köögi keskmes troonib suur, vana söögilaud, mille peal on kaetud ilus, vana aegne laudlina, mille all on peidus lugematu hulk peresöögilugusid ja -hetki. Söögilaua ümber asuvad erinevad puidust toolid, mis on roheliseks värvitud ja mille kombinatsioon laudlinaga loob harmoonilise ja täiusliku visuaalse terviku.

Köögist ei puudu loomulikult ka igasugustes maakodudes sageli leitud element – vana köögirätiku hoidja koos köögirätikuga. See element, kuigi lihtne, lisab köögile autentset iseloomu ja kodu soojuse. Seinale on riputatud ka vana ajastu taimedega poster, mis täiendavad ruumi visuaalset pilti ning toovad esile köögi ajaloolise võlu.

Hooaja- ja ilmastikutingimuste mängulised muudatused on kooskõlas heledate ja mustriliste kardinate kaudu, mis ei täida mitte ainult aknaid, vaid loovad ka ainulaadse ja harmoonilise ühtsuse kogu ruumi detailide vahel. Kardinad, oma mustrite ja tekstuuridega, lisavad köögile mõnusa ja intiimse atmosfääri.

Aknalauad, millel peegelduvad kaunid pelargoonid, pakuvad suvekuudel ruumile värskendavat ja elavat aktsenti. Need taimed naudivad igat sisse tungivat päikesekiirt, andes ruumile veelgi rohkem elu ja värvi, mis täiendab kogu köögi hubast ja kodust miljööd. Pelargoonide rohelus ja õrnalt säravad õied muudavad iga päeva natukene heledamaks ja soojemaks.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: historiskahem.se

 

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist KÖÖK | SÖÖGITUBA

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.