Soojad pruunid toonid köögis - avatud köök koos elutoaga

Soojad pruunid toonid köögis - avatud köök koos elutoaga

Kui sa armastad pruuni värvi, siis see ruum võib olla täiuslik paik, kus veeta aega ja luua kodusoojust pakkuv atmosfäär. Antud köögi ja elutoa kooslus on läbi mõeldud iga detaili tasandil, et luua tasakaal praktilisuse ja esteetika vahel. Köögi kesksel kohal on tumepruunid kapid, mis tõusevad esile heledal taustal ning loovad kontrasti, mis on silmale meeldiv ja rahustav. Tumedad kapid täiendavad köögi muud mööblit ning lisavad ruumile sügavust ja mõõdet. Põrandad, mis on valitud tumedates toonides, loovad stabiilse ja rahuliku aluse, millel kogu ülejäänud interjöör saab särada. Need tumedad pinnad kutsuvad esile kindlustunde ja soojuse, tehes köögi hubaseks paigaks, kus võib tunda end justkui rüütatuna soojusesse, mida ainult kodune keskkond suudab pakkuda.

Detailidele on siin pööratud erilist tähelepanu, näiteks naturaalsed puidust isteosaga pukid, mis lisavad köögile maalähedase ja orgaanilise nüansi. Need puidust detailid toovad tasakaalu tumedatele kappidele ja põrandale, luues meeldiva kontrasti ja soodustades harmooniat kogu ruumis. Heledad köögiseinad, millele on lisatud liivakarva kärgmosaiik, on veel üks element, mis pehmendab köögimööbli tumedat pinda. See kärgmosaiik justkui tantsib valguse käes, luues visuaalselt huvitava ja tekstuuririkka pinna, mis ei ole mitte ainult praktiline, vaid ka silmapaistev.

Töötasapinnaks on valitud kõrgsurvelaminaat, mille tume toon sobitub harmooniliselt ülejäänud mööbliga. See materjal on ühtaegu vastupidav ja elegantne, pakkudes kindla aluse, kus toitu valmistada ja nautida. Töötasapinna nutikas lahendus, mis kulgeb U-kujuliselt väikese köögiosa ümber, on täiuslik näide sellest, kuidas disain saab olla nii funktsionaalne kui ka ilus. Lisaks sellele on töötasapind loodud nii, et seda saab vajadusel üles tõsta, muutudes väikese eluruumi tingimustes söögilauaks. See geniaalne ja ruumisäästlik lahendus loob elamises veelgi rohkem funktsionaalsust, ilma et see teeks järeleandmisi esteetilistes valikutes.

Avatud köögiosa kõrval asub elutuba, kus kõik on paigutatud nii, et elu kulgeks sujuvalt ja mugavalt. Siin mahub ära nii diivan, mõned toolid kui ka väike diivanilaud, luues ruumi, mis on ideaalne nii puhkamiseks kui külaliste võõrustamiseks. Elutoa põrandat katab kaunis ja suuremõõtmeline pikakarvaline vaip, mis lisab pehmust ja hubasust. See vaip on justkui kutse kõigile, kes ruumi sisenevad, end lõõgastunult tunda ja nautida hetke. Diivani kõrval asub seina sisse ehitatud riiul, kus saab hoida valitud kangemaid jooke. See elegantne lahendus annab elutoale luksusliku noodi, pakkudes samal ajal praktilist hoiuruumi.

Elutoa seinas on eritellimusel valmistatud puidust avatud riiulid, mis lisavad ruumile sügavust ja isikupära. Need riiulid ei ole mitte ainult praktilised, vaid loovad ka võimaluse väljendada oma stiili, asetades sinna raamatuid, dekoratiivesemeid või kunstiteoseid. Valgustite valik mõlemas ruumis – nii köögis kui elutoas – on ühtse disaini ja värviga, mis seob need kaks ruumi visuaalselt tervikuks. Valgustid ei ole lihtsalt praktilised elemendid, vaid ka elegantsed aktsendid, mis panevad ruumi särama ja loovad õdusa valgusmängu.

Ruumis valitud põrandad on samuti erinevatest materjalidest, kuid need töötavad koos, et luua ühtne ja tasakaalustatud tervik. Köögi põrandale on valitud tumedates toonides keraamilised plaadid, mis on praktilised ja kergesti hooldatavad. Nende peal on lihtne toitu valmistada ja mahakukkunud osakesi kiiresti puhastada, mis teeb igapäevase elu mugavaks. Elutoas on aga kasutatud kauni mustriga puidust parketti, mis lisab ruumile soojust ja elegantsi. See materjal toob ruumi sooja ja kutsuva tunde, justkui astuksid hubasesse ja luksuslikku salongi, kus kõik on läbi mõeldud ja hoolikalt valitud.

Köögi ja elutoa kooslus on  suurepärane näide sellest, kuidas erinevad värvid, tekstuurid ja materjalid võivad luua tervikliku ja harmoonilise elukeskkonna. Tumepruunid kapid ja põrandad, heledad seinad, peened puidust detailid ja nutikad lahendused loovad ruumi, mis on ühtaegu stiilne, praktiline ja koduselt soe.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: alvhem.com

 

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist KÖÖK | SÖÖGITUBA

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.