1940-1950-ndatest pärit köögimööbel

1940-1950-ndatest pärit köögimööbel

1940. ja 1950. aastate köögimööbel on ajatu elegantsiga, mis on suutnud võita paljude sisustushuviliste südameid ka tänapäeval. Selle ajastu köögid, mida leidub nii Soomes kui Rootsis, on oma praktilisuse, funktsionaalsuse ja stiili tõttu jätkuvalt hinnatud. Kui oled retro-köögimööbli austaja, ei ole tänapäeval keeruline leida eritellimusmööbli tegijat, kes suudaks luua täpselt sellise köögimööbli, nagu soovid, andes sellele uue elu ja uue tähenduse.

Eriti meeldiv on jagada teiega näiteid Rootsi köökidest, mis esindavad seda ajastut suurepäraselt. Üks silmapaistvamaid näiteid on kollane retro köök, mille on loonud noorpaar Merethe Lyse ja Tore Dahle. Nende kodu, mis on rajatud 1953. aastal, on täis vanu mälestusi ja emotsioone. Merethe jaoks on see maja olnud kui ajamasin, mis viib tagasi lapsepõlve päevadesse, mil tema vanaema ja vanaisa elasid seal. Kuid see ei ole ainult Merethe mälestuste pärusmaa. Tore on samuti seotud oma varasema lapsepõlvega, mis on möödunud selles majas ja köögis. Eriliselt meeldejääv on raadio, mis köögilaual mängis Tore vanavanemate juures kogu tema lapsepõlve aja, tuues sooja nostalgilise meeleolu. Kui Tore lõunatas oma vanavanemate juures, istus ta alati sinistel toolidel, mis nüüd kaunistavad tema enda kööki.

Merethe ja Tore otsustasid oma kodus säilitada 1950. aastate köögimööbli, kuid nad soovisid seda ka tänapäeva sisustustrendidega sobitada. Selle saavutamiseks värskendasid nad köögimööbli välimust, andes sellele uue elu, värvides beežid kapiuksed mitme kihiga valge värviga. Samuti vahetasid nad välja kapiuste käepidemed, andes köögile värske ja kaasaegse ilme, mis harmoneerib ka tänapäeva mööbliga. Tulemuseks on köök, kus ajalugu kohtub kaasaegsusega, luues hubase ja stiilse keskkonna, mis peegeldab nii minevikku kui ka tänapäeva maitset.

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.