Lihtne köök, võluva 40-ndatest pärit köögimööbliga

Lihtne köök, võluva 40-ndatest pärit köögimööbliga

1940-ndatest pärit köögimööbel on endiselt võimekas kõnetama ja köitma paljude sisustushuviliste südameid, kuigi aeg on seda muutnud ja vorminud. See köögimööbel, mis täna silma paistab, ei ole tegelikult originaalne, vaid hoopis taaskasutusest leitud pärl, mille leidmine on andnud sellele uue elu ja väärikuse. Kui pererahvas selle erakordse leidmises osales, oli see köögimööbel oma algses olekus ilmselt igav ja kulunud, kuid nende hoolikas ja armastav lähenemine tõi sellele tagasi selle endise hiilgustunde.

Köögimööbli transformatsioon algas põhjalikust värskendamisest, kus selle algne välimus muudeti kahe värvitooni abil: valge ja sinepikollasega. See värvimaailm andis köögimööblile täiesti uue ja värske efekti, rõhutades samal ajal selle klassikalist stiili. Värviuputus ei olnud aga ainus muutus. Kapi ääred, piirded ja uste käepidemed, mis algselt olid kulunud ja väsinud, said oma igavuse ja jämeduse eest karistuse liivapaberiga, mille järel nad kaeti kauni toonlakiga. See lihtne, kuid tõhus uuendus andis neile uue elu ja sära, muutes kogu mööbli visuaalselt harmoonilisemaks ja ühtsemaks.

Töötasapind, mis oli oma vanuse tõttu kaotanud oma varasema välimuse ja funktsionaalsuse, vahetati välja uue liimpuidust pinna vastu. See uus pind, toonitud kooskõlas käepidemete ja äärtega, oli samaaegselt praktiline ja esteetiline. Uus pind ei olnud ainult visuaalne täiendus, vaid ka tõeline väärtuse tõstja, andes köögile modernse ja värske väljanägemise, mis sobis kenasti kokku mööbli ülejäänud elementidega.

Samas ei olnud kõik köögis olevad esemed täiesti uued; laud, toolid ja muud sisustusaksessuaarid olid samuti taaskasutusest saadud leidud, millele oli antud uus elu ja uus tähendus. Need asjad, mis enne võisid olla peidetud kuskil unustatud nurgas, leidsid nüüd koha selle köögi südames ja lisasid sellele isikupära ning soojust. Iga ese räägib oma lugu ja aitab luua ainulaadset atmosfääri, mis rõõmustab uut pererahvast.

Nii on see köök, mille eelmised ajad on kätkevad endas ajalugu ja lugusid, saanud uue ja särava hingamise. Taaskasutuse ja armastuse kaudu on sellest saanud koht, kus vana kohtub uuega, luues harmoonilise ja hubase keskkonna, kus igapäevaelu saab jätkuda uue energiaga.

Tekst | kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: kvarteretmakleri.se

 

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist KÖÖK | SÖÖGITUBA

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.