Pisike helesinine köök oma lihtsuses

Pisike helesinine köök oma lihtsuses

Kujuta ette väikest ja helget kööki, mis tundub samal ajal nii avar kui ka hubane, otsekui kutsudes sind sinna viibima ja aega veetma. Selle köögi seinad on värvitud õrnalt helesinisesse tooni, mis peegeldab hommikust päikesevalgust ja tekitab tunde, nagu oleksid kuskil mereäärses majakeses, kus iga hetk võib sisse puhkeda värskendav meretuul. Värvitoon on rahulik ja samal ajal eluandev, täites ruumi kergusega, mis muudab isegi hommikused toimetused meeldivaks ja sujuvaks.

Põrandal laiub ilus, soe, naturaalsest puidust põrand, mille iga laua pind on veidi ebaühtlane ja kergelt kulunud, rääkides oma lugu aastatepikkusest kasutusest. Need peened puudutused loovad kööki erilise sooja atmosfääri, mis on täiuslik tasakaal modernsuse ja ajatu traditsiooni vahel.

Köögi üks peamisi silmapaistvamaid elemente on selle praktiline ja samas stiilne L-kujuline köögimööbel, mis on ühtaegu minimalistlik ja funktsionaalne. Valged kapid, millel on puhtad, sirged jooned, pakuvad piisavalt hoiuruumi ning nende kõrgläikega pind peegeldab valgust, muutes ruumi veelgi helgemaks. Tumedat kontrasti loob musta kõrgläikega töötasapind, mis mitte ainult ei ole praktiline oma vastupidavuse poolest, vaid lisab ka köögi üldisele väljanägemisele elegantsi ja sügavust. Töötasapinna ühes otsas asub kroomitud valamu ja tööpind, mille metallikhelk sobitub ideaalselt kokku ruumis leiduvate muude kroomitud detailidega.

Sööginurk on köögis eraldi rõhutatud, justkui väike saar, kus hommikukohvi nautida või sõpradega õhtusööki jagada. Söögilaud on ümmargune, sellel on lihtne valge lauaplaat, mis loob kerge ja õhulise ilme. Laua all asetsevad puidust jalad, mis toovad esile sooja kontrasti külma ja karge valge lauaplaadi vastu. Toolid, mis ümbritsevad lauda, on samuti puidust, kuid igaüks on veidi erinevat tooni. Selline ebamugav harmoonia loob ruumi eripärase karakteri, andes sellele eklektilise, kuid siiski kokkuhoidva tunde. Üksik puidust pink lisab veelgi maalähedust, samas kui põrandal lebab väike mitmevärviline Pärsia vaip, mille keerukad mustrid ja rikkalikud värvitoonid lisavad ruumi luksusliku ja kauakestva elemendi.

Köögi seinale kinnitatud üksik valge kõrgläikega riiul pakub võimalust väljendada omaniku isikupära, kattes selle lemmiknõude või maitsetaimedega. See riiul on kombineeritud naturaalsest puidust tugedega, mis järjepidevalt ühendab kogu ruumi sisekujunduse peamisi materjale ja toone. Riiulil troonib üksik taim, mille rohelised lehed annavad köögile värske ja elava ilme. Just need taimed, mida võib leida mitte ainult riiulil, vaid ka laual olevast vaasist ja aknalaualt, toovad kööki elujõudu ja ühendavad välise looduse sisemise rahu ja harmooniaga.

Aknalaud, millel uhkeldavad erinevad taimed, on koht, kust valgus tulvab kööki, täites iga nurga pehme päikesekiirgusega. Suur võluv aken, mis annab köögile nii palju valgust ja elu, avab ruumi justkui välismaailma, tuues looduse ja linnaelu peegeldused köögiruumi igasse hetke. Iga taim, iga valguskiir mängib oma osa selles intiimses ja õdusas atmosfääris.

Köögi krooniks on laes rippuv kroomitud pinnaga tööstuslik valgusti, mis pole mitte ainult praktiline, vaid ka visuaalne nauding. Selle läikiv pind peegeldab valgust ja metallist elemendid harmoneeruvad köögis leiduvate kroomitud detailidega, ühendades kõik elemendid ühtseks ja läbimõeldud tervikuks.

See köök on ruum, kus iga detail on hoolikalt läbi mõeldud, kus modernsus ja ajatus kohtuvad, kus valgus ja värvid loovad harmoonilise terviku, mis on ühtaegu lihtne, kuid samas ka peenelt luksuslik. Iga hommik siin algab uue lootuse ja kerguse tundega, mida toidab selle köögi kaunis ja läbimõeldud disain.

Tekst | kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: entrancemakleri.se

 

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist KÖÖK | SÖÖGITUBA

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.