Vana maja korterelamu, kaunis ja maitsekas köök

Vana maja korterelamu, kaunis ja maitsekas köök

Kujuta ette põhjamaiselt rahulikku ja harmoonilist interjööri, kus kõik detailid on omavahel tasakaalus, ning iga pisemgi nüanss on läbi mõeldud ja kujundatud nii, et ruum tundub avar, õhuline ja elav. Astudes kööki, avanevad silmale heledates toonides lahendused, mis toovad ruumi soojust ja rahu, kombineerides endas ajatuid materjale ja kaasaegset elegantsi. Ruumi ja elutoa vahel on püstitatud osaliselt läbipaistev puidust klaassein, mis justkui loob kahe ruumi vahele pehme piiri, säilitades avaruse tunde, ent pakkudes siiski eraldatust ja intiimsust. Klaasi ja puidu koosmõju toob interjööri looduslähedust ja lihtsust, samas lisades nüansse, mis rõhutavad põhjamaise stiili klassikalist kaunidust.

Vana maja atmosfäär kõneleb oma lugusid kauni puitpõranda kaudu, mis on hoolikalt taastatud, viimistletud heleda puidulakiga, andes edasi ajastutruud soojust ja käsitöö peensusi. Iga samm toob esile puitpõranda pehmuse ja rahuliku naksumise, mis kannab endas kodusoojust ja ajalugu. Köögimööbel, mis on säilinud ajahambast hoolimata, on hoolikalt renoveeritud ning värvitud puhta valgega, tuues esile oma lihtsa ja siira ilu. Alumised köögikapid on paigutatud L-kujuliselt, säilitades köögi praktilise ja funktsionaalse külje, pakkudes piisavalt hoiuruumi, ent jättes samas ruumi avaraks ja kutsuvaks. Ülemised kapid on ruumi renoveerimise käigus asendatud – kunagi seal asunud kapiosa on nüüdseks eemaldatud, kuid see loob võimaluse kaunistada sein elegantsete ja modernsete lahendustega.

Selleks on kasutatud kalasabamustris valgeid keraamilisi plaate, mis toovad ruumi kerge mängulisuse ja tekstuuri. Sein, mis varasemalt oli funktsionaalseks panipaigaks, on nüüd kaunilt esile toodud, pakkudes võimalust paigutada avatud riiuleid ja tuua esile õhupuhasti koos peene ventilatsioonisüsteemiga. Sellised kaasaegsed lahendused harmoneeruvad ruumis looduslähedaste ja maalähedaste elementidega, luues peene tasakaalu vana ja uue vahel.

Köögimööbel ise on saanud uue hingamise tänu moodsatele seadmetele, mis on oskuslikult integreeritud vanasse mööblisse. See sümbioos kaasaegsest tehnoloogiast ja traditsioonilistest materjalidest loob kööki unikaalse atmosfääri, kus vana ja uus kohtuvad harmooniliselt. Köögi süda on kahtlemata suur, valge puidust laud, mis on nii visuaalselt kui funktsionaalselt ruumi keskpunkt. See massiivne ja samas õhuline laud annab ruumile kaalu ja tähenduse, olles koht, kus pereliikmed ja sõbrad kogunevad ühise laua ümber.

Lauda ümbritsevad kuus elegantselt voolujoonelist bistrootooli, mille puidust raamid ja võrgust istmed annavad ruumile veelgi rohkem põhjamaist karakterit ja hubasust. Need toolid on justkui loodud selleks, et pakkuda mugavust pikkadeks vestlusteks ja mõnusateks söögikordadeks, kus aeg kaotab tähenduse ja ühised hetked muutuvad mälestusteks. Söögilaua kohal laest rippumas vase imitatsiooniga lamp, mille soojad toonid harmoneeruvad õdusalt ülejäänud interjööriga. See ripplamp toob ruumi pehme ja hubase valguse, rõhutades laua keskset rolli, ja sobitub suurepäraselt vasest köögitarvikutega, nagu näiteks elegantsed potid, mis on oskuslikult paigutatud köögi erinevatesse osadesse.

L-kujulise köögimööbli vastasseinal asuvad originaalsed köögikapid, mis on jäänud oma algsesse olekusse, lisades ruumile ajaloolise hõngu ja unikaalsust. Need kapid jutustavad vaikset lugu ajast, mil köögid olid kohtumispaigad, ja toovad esile ruumi omapärase karakteri. Iga kapp ja riiul kannavad endas nostalgiat ja erilisust, olles justkui ajast, mis on nüüd saanud uue elu.

Kogu ruumi atmosfäär on soe, kutsuv ja elegantne, ühendades traditsiooni ja kaasaegsuse nii, et tulemuseks on harmooniline kooslus, mis kutsub veetma aega, nautima hetki ja koguma mälestusi.

Tekst | kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: entrancemakleri.se

 

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist KÖÖK | SÖÖGITUBA

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.