Kui unistuseks on valge köök koos punastest tellistest seinaga

Kui unistuseks on valge köök koos punastest tellistest seinaga

Selle avara, maakodulikult hubase köögi olemust kujundab ajatult elegantne skandinaavia stiil, milles kohtuvad lihtsus ja looduse poolt inspireeritud materjalid. Köögi peamiseks visuaalseks fookuseks on köögimööbli tagune sein, mille robustne, punastest tellistest tekstuur loob võluva kontrasti ülejäänud ruumi rahuliku ja neutraalse värvigammaga. Tellisseina soe toon paistab eriliselt silma köögi valgel taustal, pakkudes mõnusat tasakaalu ja silmale haaravat detaile, mis köidab koheselt tähelepanu.

Punaste telliste kõrval särab ka ülejäänud köögi interjöör oma tagasihoidliku elegantsiga. Ruumi seintel valitseb puhas ja karge valge, mis on kombineeritud õrnalt läikivate valgete keraamiliste plaatidega, justkui peegeldades põhjamaade maastike rahu ja avarust. Valgetele seintele lisandub klassikaline skandinaavialik köögimööbel, millel on minimalistlikud, alumiste kappide kujunduses kantud selged jooned ja puhtad pinnad. Kõik see on teostatud täiuslikus tasakaalus ning valged kapiuksed justkui sulanduvad ümbritsevasse keskkonda, andes ruumile kerge ja õhulise ilme.

Kuid see, mis lisab köögile tõeliselt sooja ja koduse hõngu, on puidust töötasapind. Selle pehme, looduslähedane tekstuur toob ruumi soojust ja harmooniat, ühendades kogu kujunduse meeldivaks tervikuks. Puidust pind näib kutsuvat igapäevaselt selle peal toimetama, segama kokku koduseid toite ja nautima köögi looduslikkust. Tellisseina ees, kus töötasapind eriti esile tuleb, seisavad ritta mitmed pruunist savist lillepotid, mis on täidetud lopsakate roheliste taimedega. Need elujõulised taimed toovad kaasa elava looduse hõngu ja annavad ruumile elu, rõhutades samal ajal köögi üldist maalähedust.

Töötasapinna kohal, heleda seina taustal, ripuvad kaks avatud, valget riiulit. Need riiulid ei ole mitte ainult praktilised, vaid ka esteetilised, pakkudes koha igapäevastele kööginõudele, mida on hõlbus võtta ja kasutada. Riiulitel olevad nõud on hoolikalt valitud – keraamiliste esemete värvitoonid jäävad peenelt hallikatesse ja valgetesse toonidesse, tuues esile skandinaavialiku lihtsuse ja stiili. Nende toonide kordumist võib märgata ka köögi tekstiilides, olgu see siis laudlina, käterätid või isegi pisemad aksessuaarid, mis loovad ühtse ja tasakaalustatud interjööri.

Kogu köögi interjöör on hoolikalt läbi mõeldud ning igal detailil on oma koht ja funktsioon. Põrandal laiub looduslikult tumedam, kuid siiski loomulikku soojust kiirgav puitpõrand, mis loob tugeva aluse ülejäänud sisekujundusele. Põranda rikkalik toon sulandub harmooniliselt nii mööbli kui ka ruumi detailidega, tuues esile iga üksiku elemendi ja sidudes need ühtseks tervikuks.

Tulemuseks on kodune ja avar köök, kus moodne skandinaavialik lihtsus kohtab maakodulikkust, looduslähedust ja soojust. Ruumi kõik elemendid on hoolikalt tasakaalustatud, luues harmoonilise ja rahuliku keskkonna, kus iga päev võib tunda end kui väikeses põhjamaade oaasis, kaugel linnakärast ja kiirest argipäevast.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: entrancemakleri.se

 


 

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist KÖÖK | SÖÖGITUBA

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.