Võrratu kooslusega köök, millele on raske vastu panna!

Võrratu kooslusega köök, millele on raske vastu panna!

Astute sisse ruumi, kus ajatu elegants ja harmoonia on leidnud täiusliku tasakaalu. Teid võtab vastu suurejooneline paralleelne köök, mis õhkab William Morrise klassikalistest disainidest inspireeritud esteetikat. Seinu kaunistab tema ikooniline tapeet "Golden Lily," mille külluslikud värvitoonid ja keerukad lillemotiivid loovad lummava atmosfääri. Tapeedi sügavates rohelise, kuldse ja rubiinpunase varjundites hõljuvad liiliad ja viinapuud kutsuvad oma lopsakuses esile looduse ilu, mis täiendab köögis valitsevat soojust ja hubasust. Tapeedi rikkalik ornamentika moodustab rafineeritud kontrasti köögi tumedates toonides mööbliga, justkui modernsuse ja traditsiooni dialoog.

Köögi tumedad, musta värvi uksed lisavad ruumile sügavust ja elegantsi, millele on vastukaaluks valge töötasapind, justkui lõuend, mis annab ruumile avaruse ja valguse. Messingist käepidemed, mis sädelevad vaevumärgatava, kuid luksusliku läikega, meenutavad möödunud aegade meisterlikkust. Isegi väiksemad detailid, nagu segisti ja muud metallist elemendid, on läbimõeldud ja harmooniliselt sulandatud üldisesse disainikeelde, pakkudes igale käepuudutusele rikkalikku ja rahuldust pakkuvat tunnet.

Tapeediga kaetud seina kohal kõrguvad mitmed musta värvi avatud riiulid, mis pakuvad õrna tasakaalu praktilisuse ja ilutunde vahel. Riiulitele on oskuslikult paigutatud nii klaasid kui ka söögiriistad, mis moodustavad omaette kompositsiooni, otsekui kujutav kunst, kus igal detailil on oma koht ja tähendus. Riiulite kohal troonivad kaks tööstusliku stiiliga Jieldé seinavalgustit, mis toovad esile kontrasti vanaaegse tapeedi romantilise pehmuse ja kaasaegse, funktsionaalse disaini vahel. Nende metallik läige ja julged jooned lisavad ruumile veidi industriaalset karedust, samal ajal kui soe valgus loob hubase ja kutsuva meeleolu.

Köögi südameks on hoolikalt paigaldatud ja peaaegu märkamatult ruumi sulanduv integreeritav pliit, mille kohal lakke ehitatud ventilaator tagab, et kõik kulinaarsed tegevused toimuksid mugavuse ja elegantsiga. See ventilaator, mida juhitakse kaasaegse puldisüsteemiga, sulandub visuaalselt lakke, jäädes samas nähtamatuks, kuid oma funktsionaalsuses asendamatuks.

Köögi teisel küljel kõrguvad maast laeni köögikapid, mis lisavad ruumile veelgi suuremat avarust ja pakuvad rohkelt hoiuruumi. Kapid on varustatud integreeritud ahjuga, mis on samaaegselt nii disainilt stiilne kui ka praktiline. Kapid on mõeldud igapäevaelus kasutamiseks, kuid samas jäävad nad diskreetselt taustale, pakkudes ruumile minimalistlikku elegantsi.

Põrandat katab köögi algupärane puitpõrand, mis on hoole ja armastusega puhastatud ning jäetud oma naturaalses ja soojas toonis särama. Puitpõranda looduslik struktuur ja värv viivad teid tagasi aegadesse, mil asjad olid tehtud kestma. Selle loomulik pind lisab ruumile soojust ja kutsub jalgu paljalt tunnetama iga puidukiudu, iga ajaga kulunud vaoba.

Köögi kõrval asub võluv koht, mis on mõeldud söögilaua jaoks. Siia mahub mugavalt üks väiksem neljale inimesele mõeldud laud, mille ümber on paigutatud elegantsed toolid. See ala on otsekui eraldatud, kuid samas sujuvalt köögiga seotud, luues ruumile täiendava võimaluse nautida rahulikku eineaega. Söögiala domineerib köögist tuttav William Morrise tapeet, mis jätkub siingi, sidudes kaks ruumi ühtseks tervikuks. Selles sööginurgas on ka kahhelkivist ahi, mis toob ruumi nostalgilise sooja puudutuse, tuletades meelde, et köök pole ainult koht toidu valmistamiseks, vaid ka koht kodusoojuse ja perega koosolemise jaoks.

Söögitoa seinu täiendab valge värv, mis on tapeedi ja köögimööbli tumedate toonide rahulik tasakaalupunkt. Laud on kaetud õrnalt valge laudlinaga, mis oma lihtsuses lisab elegantsi. Sellel peitub läbipaistev klaasvaas, milles kõrguvad värsked tulbid, tuues ruumi elu ja kevadise värskuse. Laua kohal seinal ripuvad mitmed abstraktsed kunstipostrid, mis oma julgete joonte ja värvikirevate toonidega toovad kaasaegse kunstimaailma energiast kantud ilu. Postrite toonid peegeldavad nii tapeedi kui köögimööbli musta koloriiti, luues peene, kuid tugeva visuaalse sideme ruumi erinevate elementide vahel.

Iga detail selles köögis on läbi mõeldud ja täiuslikult paigutatud, justkui harmoonilises sümfoonias, kus iga noot täiendab eelmist, ja kogu ruum mängib kokku kauni ja harmoonilise terviku.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: alvhem.com

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist KÖÖK | SÖÖGITUBA

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.