Retsept | Jäätis amaretto ja soolaga

Retsept | Jäätis amaretto ja soolaga

Kas olete mõelnud kuidas valmistada jäätist lihtsalt, kiirelt ja maitsed, need maitsed  võiks üllatada, mida kõik armastaksid? Kui sinus on peidus tõeline jäätisesõber, siis proovi kindlasti seda retsepti.

Koostis:

Kas olete mõelnud kuidas valmistada jäätist lihtsalt, kiirelt ja maitsed, need maitsed  võiks üllatada, mida kõik armastaksid? Kui sinus on peidus tõeline jäätisesõber, siis proovi kindlasti seda retsepti.

Valmistamine:

Alusta sellest, et võta üks suur kauss, kuhu kallad terve purgi keedetud kondenspiima. See piim annab magusust ja kreemisust, mis jääb kogu retsepti aluseks. Järgmine samm on lisada kaussi ka värske vahukoor. See on oluline koostisosa, kuna vahukoor annab jäätisele koheva ja õhulise tekstuuri. Selleks, et saavutada täiuslik tulemus, kasuta elektrilist mikserit ning vahusta segu seni, kuni sellest saab kerge ja pehme vaht. Vahukoore töötlemine mikseriga aitab õhku segu sisse viia, mis on jäätise struktuuri jaoks oluline. Kui segu on saanud piisavalt kohevaks ja vahuseks, on aeg lisada täiendavaid maitseid. Siin tuleb mängu amaretto – see Itaalia mandliliköör, mis lisab magustoidule keeruka ja pähklise maitse.

Amaretto lisamine võib sõltuda isiklikust eelistusest, kuid oluline on meeles pidada, et külmutamise käigus maitsed muutuvad vähem intensiivseks. Seega ei tasu olla liialt tagasihoidlik ja julgus võib tuua paremaid tulemusi, kui soovid, et jäätise maitse oleks piisavalt rikkalik. Likööri magusus ja mandlimaitse moodustavad harmoonilise kombinatsiooni kondenspiima ja vahukoorega. Järgmise sammuna lisa maitseks ka mõned soolahelbed. Sool toob esile magusaid maitseid ja loob täiusliku tasakaalu. See annab jäätisele kergelt ootamatu nüansi, mis muudab maitseelamuse eriliseks ja peeneks.

Nagu amaretto puhul, tasub ka soolahelbeid lisada pigem julgelt, sest külmutades võib soolasus mõnevõrra taanduda. Sool on siin oluline kontrast magusatele koostisosadele, aidates luua täiusliku harmoonia, kus ükski komponent ei domineeri ülejäänute üle. Kui oled segu korralikult läbi seganud ning maitsed tunduvad tasakaalus, on aeg valmisolev segu ette valmistada külmutamiseks. Selleks võta sobivad jäätisetopsikud ja vala vahustatud segu ettevaatlikult nendesse. Topsikuid ei pea üle ääre täitma, sest jäätis paisub külmudes veidi. Kaaned tuleb kindlasti peale panna, et hoida jäätis külmikus võimalikult värskena ja vältida soovimatute lõhnade või jääkristallide sattumist selle sisse. Külmutamise protsess peaks kestma vähemalt ühe öö, et kõik maitsed jõuaksid settida ja jäätis saavutaks õige konsistentsi. Selle jäätise valmistamise juures ongi võlu selles, et see on äärmiselt lihtne ja ei nõua spetsiaalseid masinaid või keerulisi tehnikaid. Samuti on see retsept paindlik ja lubab mängida maitsetega vastavalt eelistustele. Kui soovid veelgi rikkalikumat maitset, võid lisada näiteks vaniljeekstrakti või muid maitseessentse. Lõpptulemus on alati kreemjas, maitsev ja üllatavalt hõrk.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: drizzleanddip.com

Loe ja vaata kõiki retsepte rubriigist KOKKAMINE PÕHJAMAAL

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.