Retsept | Punasesõstra mahl

Retsept | Punasesõstra mahl

Koostis

1,5 kg punaseid sõstraid
150 g suhkrut (või maitse järgi)
500 ml vett



Valmistamine

Pese punased sõstrad hoolikalt ja eemalda võimalikud lehed või oksad. Pane sõstrad suurde potti ja lisa vesi. Keeda segu keskmisel kuumusel, kuni sõstrad on pehmed ja nende mahl on vabastunud. Eemalda pott tulelt ja lase marjasegul veidi jahtuda. Kurna segu marli abil teise puhta anuma või suure sõela kaudu, et eraldada vedel mahl tahketest osadest. Lisa saadud mahlale suhkur vastavalt oma maitse-eelistustele ja sega, kuni suhkur on täielikult lahustunud. Jahuta mahl enne serveerimist või vala see puhtalt pestud pudelitesse ja hoia jahedas kohas.

See kodune punase sõstra mahl on suurepärane viis nautida suviseid maitseid ja säilitada värskust ka talvisteks päevadeks.

 

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

Scandinavian HOME

- aastast 2015 -