Suvikõrvits ja baklažaan
Nii suvikõrvitsa kui baklažaani võib torgata puidust grillvardasse, piserdada peale veidi oliiviõli ja soola ning tõsta grillile. Need valmivad grillil vaid paari minutiga ja on heaks kõrvalroaks.
Arbuus
Magus ja värskendav arbuus on suvel iga grillipeo kohustuslik komponent. Aga kas oled proovinud arbuusi grillida? Grillides muutub arbuusi magus maitse intensiivsemaks ja grillitud arbuus maitseb hästi paljalt või salati sees.
Grillimine annab igale köögiviljale mõnusat maitset juurde.
Köögivilja ei maksa liiga väikesteks tükkideks lõigata, pigem jäägu need suuremaks. Küpsemiseks läheb küll veidi rohkem aega, aga see-eest ei kipu suutäis resti vahelt läbi kukkuma, üle küpsema ega ära kuivama. Kindlasti on mugavam grillida kaane all, sest nagu süte kohal tekib kõrbemisoht, saab juurikad kiirelt tõsta n-ö kaudsesse kuumatsooni. Kes kardab, et kapsad-kartulid käes kõrbema lähevad, võib need fooliumi keerata. See hoiab ka mahlasust, aga lõkkemekk jääb nõrgem.
Serveerida võiks samades fooliumpakikestes: kui avatud pakist auru tuleb, näeb see efektne välja. Alati võib juurikaid peekonisse keerata, samuti grillimise lõpul peale riivida Parmesani. Kui köögivilju eelnevalt või grillimise ajal õliga pintseldada, siis see annab pigem maitset, kui säilitab nende mahlasust. Mulle endale meeldib kõigepealt köögivilja vähemalt 15 minutit õli ja maitseainete segus marineerida, siis see vardasse ajada ja mõlemalt poolt paar minutit grillida.