Retsept | Seenekaste

Retsept | Seenekaste

See siidine seenekaste on tõeline koduse toidu võlumaailm, mis ühendab endas lihtsuse ja sügava maitsenüansi. Rikkalikult pruunistatud sibul, mahedad seened ja värske petersell loovad koos kreemja hapukoorega harmoonilise koosluse, mis täidab su kodu meeldiva aroomiga ning toob taldrikule sügise parimad maitsed. See kaste on ideaalne lisand nii kartuliroogadele kui ka liha kõrvale, lisades igale suutäiele mõnusalt maalähedast soojust ja külluslikku maitseküllust. Kõik see kokku teeb sellest kastmest täiusliku valiku, kui otsid midagi lohutavat ja samas eriliselt maitsvat, mida perega jagada.

Koostis:

500 g värskeid või eelnevalt valmistatud seeni
2 supilusikatäit võid
1 peeneks hakitud sibul
2 supilusikatäit nisujahu
4 dl vett või puljongit
100–150 g hapukoort
Soola ja musta pipart vastavalt maitsele
Hakitud värsket peterselli

Valmistamine:

Alusta ettevalmistusi, hoolikalt puhastades seened voolava vee all, kuni nende pind on puhas ja klaar. Kui on vaja, kupata seened õrnalt, et eemaldada võimalik mõrkjas maitse ning muuta need meeldivalt pehmeks. Seejärel nõruta seened põhjalikult ja lõika need peeneteks, ühtlasteks viiludeks, et need küpsedes kaunilt kuldseks muutuksid.

Sulata pannil tükk värsket võid, lastes sellel aeglaselt sulada ja oma rammusat aroomi levitada. Lisa seejärel peeneks hakitud sibul ning prae seda madalal kuumusel, kuni sibulatükid omandavad kuldse varjundi ja muutuvad läbinisti õrnaks ning magusaks. Nüüd on aeg lisada pannile hoolikalt viilutatud seened ning värske, aromaatne petersell, mis toob rooga kevadise värskuse ja särtsaka maitsenüansi.

Retsept | Seenekaste

Kata pann kaanega, et luua ideaalne haudumisprotsess, ning lase seentel vaikselt ja rahulikult koos sibulaga 4-5 minuti vältel küpseda. Selle aja jooksul imbuvad seened läbi kõikidest imelistest maitsetest, saavutades pehmuse ja sügava maitsenüansi. Seejärel raputa pannile kergelt jahu ning sega hoolikalt, et kaste jääks sametiselt ühtlane ja ilma tükivabadeta. Vala peale soe ja rikkalik puljong, mis annab roale sügavuse ja meelierutava täidluse. Maitsesta kogu segu hoolikalt soola ja värskelt jahvatatud pipraga, viimistledes rooga täiuslikkuse poole.

Lase kõigel madalal kuumusel vaikselt podiseda veel umbes 10 minutit, andes maitsetel aega omavahel sügavalt seguneda ja kastmel pakseneda siidiseks ühtluseks. Lõpuks lisa pannile hapukoor, mis kingib roale luksusliku kreemisuse ja maheda maitse. Lase kastmel õrnalt keema tõusta, kuid ole ettevaatlik, et hapukoor ei kaotaks oma siidist tekstuuri. Serveeri roog kohe, nautides selle rikkalikku maitset ja peenet aroomi, mis täidab kogu ruumi koduse soojuse ja hubasusega.

Retsept | Seenekaste
Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta Fotod: Johan Gotta

Loe ja vaata kõiki retsepte rubriigist KOKKAMINE PÕHJAMAAL

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.