Kuidas kasutada kookosõli juustel ja nahal?

Kookosõli on äärmiselt tõhus ja looduslik vahend, mis aitab muuta juuksed ja nahk pehmeks, säravaks ning tervena näivaks. See õli on täiesti naturaalse päritoluga, mistõttu ei sisalda see kahjulikke kemikaale, mis on sageli leitud tavapärastes juuksehooldus- ja nahahooldustoodetes. Seetõttu tasub kaaluda, et kõrvaldada enda vannitoariiulilt mitmesugused palsamid, silmaümbruskreemid ja kehakreemid, kuna kookosõli on universaalne niisutaja, mis sobib kõigile nahatüüpidele ja juuste struktuurile. Kui soovid õppida kookosõli kasutamist oma nahal ja juustes, siis jätka lugemist.

Alustades juuste hooldamisega, on oluline olla ettevaatlik, et vältida õli tilkumist riietele. Parim viis selle saavutamiseks on kanda selga vanad riided või mähkida end rätikusse, et kaitsta oma ilusate riiete eest. Soovitav on alustada protsessi vannitoas, et saaksid hiljem vabalt ringi liikuda, ilma et peaks muretsema kaela- või seljaosa õliseks muutumise pärast. Enne kookosõli pealekandmist vali sobiv kattematerjal juuste katmiseks, näiteks plastikust dušimüts, suur toidukile tükk või vana särk. Oluline on, et see püsiks paigal vähemalt paar tundi või isegi terve öö, et õli saaks korralikult juustesse imenduda.

Kookosõli koguse määramine sõltub juuste paksusest ja pikkusest. Üldiselt piisab kolmest kuni viiest supilusikatäiest õlist. Rafineerimata ja külmpressitud kookosõli on parim valik, kuna rafineeritud õlid sisaldavad sageli lisandeid, mis ei pruugi juustele ja nahale kasuks tulla. Peale õli pealekandmist tuleb keskenduda juuste kesk- ja alaosale ning vältida liialdamist peanaha läheduses, et vältida rasvase väljanägemise teket.

Enne kookosõli pealekandmist on soovitatav seda soojendada, kuid tuleks vältida mikrolaineahju kasutamist, et säilitada õli bioaktiivsed omadused. Kui kookosõli on juustes, lase sellel vähemalt kaks tundi mõjuda. Soovi korral võid õli jätta ka ööks pähe, et saavutada maksimaalne niisutus ja hooldus. Rääkides näonahast, tuleks alustada tavapärase näopuhastusrituaaliga. Puhasta nägu ja kuivata õrnalt pehme rätikuga, vältides tugevat hõõrumist, kuna näonahk on äärmiselt õrn ja tundlik. Hõõru seejärel väike kogus kookosõli silmaümbrusele. Kookosõli on erakordselt niisutav ja aitab vähendada tumedaid silmaaluseid ning hoida kortse kontrolli all. Kasuta sõrmeotsa, et kanda õli ettevaatlikult silmade alla, vältides õli silma sattumist.

Lisaks silmaümbruse hooldamisele võid kookosõli kasutada ka teiste kuivade nahapiirkondade niisutamiseks, näiteks kulmude vahel või küünarnukkidel. Õli on suurepärane ka huulte niisutamiseks, muutes need pehmeks ja siledaks. Kui soovid kasutada kookosõli näokreemina, tee seda peale duši all käimist või näo pesemist. Oluline on märkida, et mõnedel inimestel võivad kookosõli kasutamisel ilmneda nahareaktsioonid, seega on soovitatav alustada väiksema nahapinna pealt, et näha, kuidas nahk reageerib. Kookosõli on suurepärane kehaniisutaja, eriti pärast sooja vanni või dušši. Kui nahk on soe ja paindlik, imendub kookosõli paremini. Kanna õli ühtlaselt nahale, alustades küünarnukkidest ja lõpetades sõrmedega, ning lase sellel mõnda aega imenduda. Oluline on meeles pidada, et kookosõli võib vajada aega, et täielikult nahka sisse imbuda.

Lisaks traditsioonilisele kasutusele on kookosõlil ka mitmeid muid rakendusvõimalusi. Näiteks võid seda kasutada massaažiõlina, lisades paar tilka eeterlikku õli, et saavutada rahustav efekt. Kui sul on säbrulised juuksed, aitab kookosõli neid taltsutada. Samuti on see tõhus vahend armide hooldamiseks, aidates neil aja jooksul väheneda ja nahaga ühtlasemaks muutuda. Kookosõli võib kasutada ka meigi eemaldamiseks. Kanna õli näole, lase sellel mõned minutid mõjuda ning seejärel pühkige see puhta lapiga või vatitupsuga ning pese nägu veega. Kookosõli võib olla kasulik ka juuksevärvi protseduuride ajal. Lisades paar tilka kookosõli juuksevärvi, aitad vähendada kemikaalide tekitatud kahju. Tuleb siiski olla ettevaatlik, et kookosõli ei jääks juustesse kauemaks kui üheks päevaks, kuna see võib muuta juuksed rasvaseks ja ebameeldivalt lõhnavaks. Kui otsid head koorijat, võid segada kookosõli ja suhkru, luues loodusliku kooriva segu. Kookosõli on kergesti sulatav ja seda saab soojendada käte vahel või sooja vee all, mis muudab selle pealekandmise lihtsaks ja mugavaks. Kookosõli kasutamine toob palju kasu ning aitab hoida nii juuksed kui nahk heas seisukorras.

Tekst: tootemaailm.ee/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: pexels.com

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist ILU | MOOD

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.