Kauapüsiva meiginipid ja trendid - Iga toote puhul on määravaks kogus ja tehnika

Ripsme aabits

Iga toote puhul on olulised nii kogus kui ka tehnika, sest need mõjutavad otseselt tulemuse kvaliteeti ja kestvust. Meigikunsti puhul on eriti tähtis arvestada naha omadustega ning kasutada tooteid, mis vastavad konkreetse inimese vajadustele. Algajatele jumestajatele ja iluhuvilistele on väärtuslik teada, et meigi püsivuse tagamine algab juba esimestest sammudest, mis hõlmavad naha ettevalmistust ja sobivate toodete valimist. Sageli alahinnatakse neid samme, kuid tegelikult määravad just need suures osas ära, kui hästi ja kui kaua meik püsib.

Näiteks mitsellaarvesi, mida kasutatakse naha puhastamiseks, võib jätta õhukese kihi nahale. Kuigi see võib päeva jooksul pakkuda populaarset niisutatud ja kumavat efekti, ei ole see alati sobiv, kui eesmärgiks on kauakestev meik. Mitsellaarvee maha pesemata jätmine võib põhjustada selle, et meigitooted ei kinnitu nahale nii, nagu soovitakse. Seetõttu tasub kindlasti mitsellaarvee kasutamise järel nahk üle käia toonikuga, et eemaldada üleliigsed jäägid ja valmistada nahk paremini ette meigi kinnitamiseks.

Järgmine oluline samm on praimeri valik. Paljud kasutavad matistavaid ja silikooni sisaldavaid praimereid, lootes saavutada kauakestva mati viimistluse. Kuigi need praimerid võivad esmalt tunduda ideaalsed, tekib sageli probleem, et jumestuskreem ei kinnitu sellele nii hästi, nagu võiks. Nahk jääb libedaks ja võõraks, mis raskendab meigi hajutamist ja kinnitumist. Seega on oluline valida praimer, mis sobib konkreetse nahatüübiga ja vajadustega. Näiteks valgustpeegeldavad praimerid võivad anda värske ja loomuliku jume, ilma et nahk tunduks liiga rasune. Oluline on ka jälgida, et praimerit ei kantaks peale liiga palju – nahk peab jääma pehmeks ja naturaalseks, mitte libedaks ja üleliigselt töödeldud.

Eriti oluline on see aspekt siis, kui tegemist on pruudimeigiga, mis peab vastu pidama terve päeva ja sageli ka öö. Tüüpiline viga, mida sageli tehakse, on väga katva jumestuskreemi kasutamine, kuna kardetakse, et kergem jumestuskreem ei kata piisavalt. Siiski tuleks meeles pidada, et mida paksem on jumestuskreem, seda kiiremini hakkab nahk higistama ja rasu eritama. Selle tulemusel võib meik hakata päeva jooksul lagunema ning näole võib tekkida raskustunne. Kergem ja õhulisem jumestuskreem annab nahale võimaluse hingata ning säilitab loomulikuma ja värskema välimuse pikemaks ajaks. Veel üks meigitehnika, mis võib osutuda problemaatiliseks, on kreemjas modelleerimine, eriti varjutooni kasutamine. Kreemtooted kipuvad päeva jooksul oksüdeeruma, mis tähendab, et varjutoon võib muutuda hallikaks, jättes nahale ebaühtlase ja ebaloomuliku välimuse. Seetõttu tasub kaaluda puudertooteid, mis püsivad nahal kauem ja näevad päeva jooksul ühtlasemad välja.

Kuna tänapäeval on trendikad just kumavad ja metalliktoonides kreemlauvärvid, on oluline nende toodete puhul tähele panna, et need oleksid kergesti peale kantavad ja hajutatavad. Kreemlauvärvid on väga populaarsed tänu oma säraefektile, kuid need kipuvad nahal kiiremini hajuma. Selle vältimiseks võib kasutada silma- ja meigialuseid praimereid, mis hoiavad lauvärvi paigal ja hoiavad ära selle kiire kadumise. Huulte puhul on tähtis meeles pidada, et katkiste ja kuivade huulte peale ei kinnitu ükski huuletoode korralikult. Seetõttu on vajalik huuli enne meigi pealekandmist niisutada ja hooldada. Carmexi balsam ja MUFE Ultra HD Lip Booster on tooted, mida saab kasutada kiireks päästeks, pakkudes huultele vajalikku niisutust ja hooldust. Kui huulekuju on sümmeetriline, ei ole alati vaja kasutada huulepliiatsit, sest paljud kauapüsivad huulepulgad erinevad struktuurilt ja sageli ka värvitoonilt. Pehme ja looduslik huulejoon annab noorusliku ja värske välimuse, samas kui liiga täpsed ja graafilised jooned võivad muuta näo karmi ja jäigaks. Lõpetuseks tuleb mainida, et kauapüsiva meigi tagamisel on väga olulised ka meigikinnitusspreid. Need spreid aitavad lõpptulemuse fikseerida ning meiki vaheetappides kinnitada, mis omakorda tagab selle, et meik püsib kauem ja näeb värske välja ka tunde hiljem.

 
Tekst/kujundus: glowmakeup.ee/ Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: pexels.com

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist ILU | MOOD

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.