Millised seinapildid lastetuppa?

Millised seinapildid lastetuppa?

Laste toas olevad seinapildid, olgu need siis lõbusad ja värvikad või lihtsad ja rahulikud, lisavad toale erilise meeleolu, muutes selle sooja ja kutsuva kohaks, kus väikesele inimesele meeldib viibida. Iga laps, nagu me kõik, omab teatud eelistusi ja lemmikuid, olgu need siis armsad loomad, võluvad muinasjututegelased või mõni muu südamelähedane motiiv. Seega, kui valid seinapilte, tasub kindlasti arvestada mitte ainult lapse enda maitse ja huvidega, vaid ka toa üldise interjööriga, et luua harmooniline ja meeldiv keskkond.

Mõnusad ja armsad tegelased, olgu nad siis värvilised oravad, rõõmsad jänesed või sametised karud, võivad kahtlemata pakkuda lapsele igapäevast rõõmu. Need tegelased võivad tekitada soojuse ja turvatunde, andes lapsele mõnusa kaaslase, kellega päeva jooksul toimetades koos aega veeta. Samuti on seinapiltide kaudu suurepärane võimalus laste fantaasia toimetulekuks, et nad saaksid neid tegelasi oma mängudes kaasata, elada läbi lõbusaid seiklusi ning samastuda nende võludega.

Teine suurepärane viis toa kaunistamiseks on lasta lapsel endal kunstiteoseid luua ja neid hiljem seinale riputada. Näiteks võivad lapse enda joonistused, olgu need siis mõne toreda loomakese, värvilise päikese või loomingulise kraami kujutised, lisada toa interjööri erilise ja isikliku puudutuse. Seda tehes on igal lapsel võimalus oma loodud kunstiteoste üle uhke olla ja samal ajal luua muutusi oma toas, saades osa kodust, mis muutub ja areneb koos nende enda kasvuga.

Kui laps on natuke vanem ja tema huvid hakkavad muutuma, võiks seinapiltide valik laieneda näiteks tähestike, kaardipiltide või isegi teemapõhiste kaunistuste poole. Näiteks võiks seinapildiks olla värvikas tähestik koos armsate loomadega, mis mitte ainult ei aita lapsel õppida tähti, vaid muudab ka toa visuaalselt huvitavamaks. Samuti võivad taevakaardid või maakaardid avardada lapse silmaringi ja pakkuda uusi teadmisi, muutes seinapildid harivaks ja inspiratsiooniallikaks.

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.