Avar ja valgusküllane korter

Avar ja valgusküllane korter

Endine 1912. aastal valminud tehasehoone on muutunud tõeliselt lummavaks elukohaks, kus kaasaegne interjöör ja põhjamaine esteetika põimuvad, et pakkuda omanäolist kodutunnet. Selline korter on ideaalne näide, kuidas ajalooline arhitektuur võib kohanduda tänapäeva elustiiliga, säilitades oma algupärase võlu, kuid tuues juurde palju kaasaegseid mugavusi ja stiilielemente. Selle korteri puhul püüab pilku valguse ja ruumikuse kombinatsioon, mida kohtab igas ruutmeetris.

Korterisse sisenedes tervitab kohe esiku avarus, mis loob esimese mulje kogu elamise suurepärasest tasakaalust valguse ja ruumilisuse vahel. Seinad on maitsekalt kaetud valge värviga, mis annab ruumile puhta ja karge ilme, lastes samal ajal igal mööbliesemel ja aksessuaaril omaette esile tõusta. Esikuala põrand on kaetud halli tooni keraamiliste plaatidega, mis lisavad ruumile kaasaegset elegantsi ja praktilisust. Selle materjali valik ei ole juhuslik, sest see kombineerib vastupidavuse ja lihtsa hoolduse, sobides ideaalselt sellisesse kodusse, kus iga detail on hoolikalt läbi mõeldud.

Edasi liikudes satub pilk avarale köögi ja elutoa alale, kus avatud planeering lisab veelgi avarust ja valgust. Köögi osa on tõeliselt modernne, kuid samas klassikaliste elementidega, mida esindab L-kujuline köögimööbel. Valge köögimööbel, millel kroomi ja puidust detailid, loob elegantse ja puhta mulje. Tumedas toonis töötasapind ning seinaplaadi mustad alad lisavad kontrasti ja sügavust, samal ajal kui valged vuugid ja erinevad aksessuaarid pehmendavad üldist muljet. Iga pisidetail on omaette hoolikalt valitud, et täita köök nii funktsionaalsuse kui ka esteetilisusega.

Elutuba, mis avaneb köögialalt, on veelgi avaram ja muljetavaldavam. Sealne mööbel on minimalistlik, kuid samas täis peeneid ja luksuslikke detaile, mida esindavad kroomitud elemendid. Elutoa südameks on suured, kõrged aknad, mis toovad sisse tohutul hulgal loomulikku valgust, luues mõnusa ja hubase atmosfääri, mis kutsub sinna aega veetma. Põrandal olev lühikarvaline vaip lisab pehmust ja soojuslikku kontrasti kogu modernse kujundusega. Diivanilaua näol on valitud midagi täiesti erakordset – suur klaasist laud massiivsete ratastega, mis sümboliseerib omanike julget ja unikaalset stiilitunnetust. Sellel esemel on eriline koht kogu korteri interjööris, kuna see seob elutoa ja köögi kokku, luues ühtse ja läbimõeldud terviku.

Korteri magamistuba on aga hoopis teistsugune oma atmosfäärilt ja värvikasutuselt. Julged tumedad toonid domineerivad selles ruumis, luues intiimse ja rahuliku tunde. Seinad on maalitud musta tooniga, mis kontrasteerib valguse mängu ja toob esile iga väikese detaili. Parkettpõrandad lisavad ruumile loomulikku soojust, andes sellele tasakaalustatud ja kutsuva atmosfääri. Tumedas ruumis on saavutatud erakordne hubasus, mis on täiuslik paik lõõgastumiseks ja puhkamiseks. Magamistoas on valgustusele pööratud erilist tähelepanu – siin on kasutusel kaks erinevat valgustit, mis loovad meeldiva ja mitmekülgse valguslahenduse. Üldine valgustus tuleb pehmema valgusega laevalgustist, mis annab kogu ruumile õrna valguse, samas kui voodi kohal olev kohtvalgusti pakub täpsemat ja suunatud valgustust, mis on ideaalne näiteks lugemiseks.

Selle korteri puhul ei ole tähelepanuta jäetud ühtegi elementi, iga ruutmeeter räägib oma lugu omanike maitsetest ja eelistustest. Interjööri läbimõeldud detailid ja materjalivalikud loovad ruumi, kus kohtuvad modernsus ja ajalooline pärand, pakkudes unikaalset ja hubast kodukeskkonda.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: entrancemakleri.se

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist INTERJÖÖRID INSPIRATSIOONIKS

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.