Praktiline L-kujuline köök, põhjamaises interjööris

Praktiline L-kujuline köök, põhjamaises interjööris

Kui rääkida köögilahendustest, siis L-kujuline köök on oma olemuselt ülimalt praktiline ja mitmekülgne valik, mis sobib peaaegu igasse eluruumi. Selle disain võimaldab köögipinda maksimaalselt ära kasutada, luues keskkonna, kus funktsionaalsus kohtub elegantsiga. L-kujulise köögi võlu peitub just selle paindlikkuses – seda saab kohandada vastavalt ruumi suurusele ja vajadustele, muutes selle ideaalseks nii avaratesse majapidamistesse kui ka väiksematesse korteritesse.

Selle köögipaigutuse suurim eelis seisneb töötasapinna loogilises jaotusvõimaluses. L-kujulises köögis on võimalik pikalt ja mugavalt töötada, kuna tasapind jookseb sujuvalt mööda kahte seina, pakkudes piisavalt ruumi kõigi toiduvalmistamisprotsesside jaoks. Ühte köögiosa saab kasutada ettevalmistustöödeks – hakitud köögiviljad, segatud kastmed, valmistatud magustoidud leiavad oma koha just siin. Teine osa võib olla mõeldud puhtalt kokkamiseks – pliit ja küpsetusahi saavad oma loomuliku koha. Selline jaotus mitte ainult ei hõlbusta toidu valmistamist, vaid muudab kogu protsessi ka nauditavamaks ja sujuvamaks.

L-kujulise köögi avatud osa pakub ruumi köögilauale, kus saab mugavalt istuda ja koos pere või külalistega toidukordi nautida. Selline söögilaua paigutus võimaldab sul olla nii lähedal köögis toimuvale kui ka nautida hubast ja mugavat sotsiaalset õhkkonda. Olgu tegemist hommikukohviga, pärastlõunase suupistega või õhtusöögiga lähedaste seltsis – köögilaud saab olla selle köögidisaini keskpunktiks, tuues inimesi kokku.

Töötasapinna kohale võib paigutada rippkapid või riiulid, mis lisavad köögile mitte ainult praktilisust, vaid ka esteetilist sügavust. Kapid ja riiulid on suurepärane lahendus, kui soovid hoida köögitarbeid käeulatuses, kuid samas soovid, et need oleksid korrastatud ja oma kohale asetatud. Rippkapid sobivad ideaalselt nõude, maitseainete ja köögiriistade hoiustamiseks, samas kui riiulid pakuvad võimaluse kaunistada kööki dekoratiivesemetega, andes sellele isikupära ja koduse soojust.

Töökolmnurga põhimõtte kohaselt, mida soovitatakse paigutada mõlema seina äärde, saad maksimaalselt ära kasutada ruumi, eraldades külmiku, kraanikausi ja pliidi nii, et nende vaheline liikumine oleks võimalikult sujuv. See loob köögis loomuliku ja ergonoomilise liikumisvoolu, mis muudab toiduvalmistamise intuitiivseks ja lihtsaks. Töökolmnurga optimaalseks paigutamiseks peaksid valima kraanikausi ja pliidi vahele piisavalt ruumi, et seal oleks mugav tegutseda, kuid samas piisavalt lähedale, et kõik vajalik oleks käeulatuses.

Antud fotodel näidatud köök on suurepärane näide L-kujulisest köögilahendusest, mis on ühendatud elutoa avarusega. See köök on modernne ja maitsekalt kujundatud, kus domineerivad halli ja valge tooni harmooniline koosmäng. Halli tooni köögimööbel lisab ruumile kaasaegsust ja maitsekust, samas kui valge töötasapind loob avaruse ja puhtuse tunde. Marmorit meenutav pritsmekaitse lisab sellele kompositsioonile luksusliku aktsendi, olles ühtaegu praktiline ja silmapaistev detail.

Tänu L-kujulisele paigutusele on sellesse kööki oskuslikult integreeritud ka suur ja mahukas söögilaud, mis mahutab mugavalt nii pere kui külalised. Köök ei ole siin lihtsalt koht, kus valmistada toitu – sellest on saanud ruum, kus toimub igapäevaelu, kus pere koguneb, kus jagatakse hetki ja mälestusi. L-kujuline köök on ühtaegu praktiline, stiilne ja kodune, pakkudes nii esteetilist naudingut kui ka igapäevast mugavust.

Selle köögi disain ei seisne ainult ilu ja funktsionaalsuse ühendamises, vaid ka võimaluses muuta kodu südameks koht, kus iga päev sünnivad uued kulinaarsed ja sotsiaalsed elamused.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: entrancemakleri.se

 

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist KÖÖK | SÖÖGITUBA

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.