Maitseka sisekujundusega, kaunis köök

Maitseka sisekujundusega, kaunis köök

harmoonias, justkui sümfoonia, milles iga värv, tekstuur ja materjal omab oma kindlat kohta, täiustades teisi, luues terviku, mis on ühtaegu stiilne ja ajatu. Värvigamma on maitsekalt valitud, sulandudes sujuvalt üksteisega kokku ja pakkudes ruumile nii elegantsi kui ka soojust.

Kõik algab valgest, neutraalsest taustatoonist, mis annab ruumile avaruse ja rahu tunde. Valge on ühendatud pehme rohekashalli ja naturaalse puidutooniga, mis loovad kööki rahuliku ja loodussõbraliku atmosfääri. Seda täiustavad sügav must ja roheline, tuues esile mööbli ja detailide luksuslikud ja kontrastsed jooned. Kõik need värvid töötavad koos harmooniliselt, andes ruumile tasakaalu ja terviklikkuse, kus ükski toon ei domineeri, vaid hoopis rõhutab teisi.

Sisenedes sellesse kaunisse Rootsi korteri kööki, haarab ruum kohe tähelepanu oma ajalooga, mis on säilinud laes ja akendes. Just lae poole vaadates on ilmne, et see maja kannab endas minevikku – kõrge laega ruum räägib lugusid möödunud ajast, kus meisterlikud detailid ja käsitöö olid au sees. Kaunid peegelvõlvid ja nikerdustega laerosett lisavad elegantsi ja luksuslikku viimistlust, milles on tunda ajastute hõngu. Selle kohal ripub massiivne klaasist lamp, mis pärit 1980-ndatest, kuid mis tänu oma klassikalisele disainile ja efektsele vormile sobitub ideaalselt tänapäevase köögiga. Lambi soe valgus peegeldub ruumi tagasi marmorist töötasapinnalt ja pritsmekaitselt, luues hubase atmosfääri, kus minevik ja olevik põimuvad harmooniliselt.

Köögimööbel, mille meisterdamine on usaldatud kohaliku käsitöömeistri kätte (Kvänum), on kujundatud L-kujulisena, pakkudes rohkelt ruumi nii hoiustamiseks kui ka toiduvalmistamiseks. Alumised kapid, mille rohekashall toon loob rahuliku ja naturaalset atmosfääri, on kombineeritud massiivsete, elegantsete seinakappidega, pakkudes maksimaalset funktsionaalsust. Mööbli juurde valitud tume marmorist töötasapind lisab köögile luksuslikkuse tunnet, pakkudes vastupidavust ja ajatut ilu, mida marmor alati esindab.

See materjal ei ole ainult praktiline, vaid ka silmapaistev, tõmmates endale tähelepanu oma ainulaadse mustri ja tekstuuriga. Samas toonis köögitehnika – must Miele ahi ja Smegi külmik – sulanduvad ühtsesse visuaalsesse keelde, andes köögile kaasaegse ja minimalistliku ilme, kus kõik on harmooniliselt seotud.

Köögile annavad koduse puudutuse väiksemad sisustusdetailid – hoolikalt valitud maitsetaimed, keraamilised anumad ja elegantne keraamika, mis toovad ruumi elu ja soojust. Need väikesed detailid annavad köögile isikupära, tehes sellest mitte lihtsalt toiduvalmistamise koha, vaid kodu südame, kus on tunda soojust ja armastust.

Põrand, mis on julge valikuna kaetud täispuiduga ja seejärel üle värvitud musta peitsiga, on visuaalselt muljetavaldav. Selle sügav must toon loob põneva kontrasti heledate seinte ja mööbliga, andes köögile kaasaegse ja rafineeritud ilme. Musta põrandaga riskimine on tasunud end ära – tulemuseks on julge ja elegantne lahendus, mis ei mõju ruumis ülekaalukalt tänu oskuslikule kombineerimisele teiste elementidega. Põrandal asetsev suur köögivaip lisab ruumile pehmust ja toob esile kogu sisekujunduse harmoonia, muutes köögi veelgi kutsuvamaks ja mugavamaks.

Ruumis domineeriva söögilaua kohale paigutatud efektne klaasist lamp ühendab omavahel kõik köögielemendid. Laud ise, mis on ühtaegu lihtne ja elegantne, mahutab neli tooli, mis on paigutatud täpselt lambi alla, luues sümmeetria ja tasakaalu, mis muudab köögiala terviklikuks. Toolid, millel on rotangi ja kroomi elemendid, pärinevad 1980-ndatest, ajastust, mis on taas muutumas populaarseks. Need toolid lisavad kööki retrohõngu, tuues sisse veidi mängulisust ja nostalgilist ilu, mis on nii iseloomulik sellele ajale. Samal ajal jäävad need esteetiliselt kooskõlla köögi kaasaegse ja elegantse üldpildiga.

Kogu köök on justkui täiuslik kooskõla möödunud aegade ja tänapäeva vahel, koht, kus funktsionaalsus ja ilu käivad käsikäes. Iga element selles ruumis, alates värvigammast ja mööblist kuni väiksemate detailideni, on hoolikalt valitud ja omavahel harmooniasse seatud, et luua köök, mis pole mitte ainult praktiline, vaid ka visuaalselt imekaunis ja ajatu.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: alvhem.com

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist KÖÖK | SÖÖGITUBA

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.