Koostis
16 kanatiiba
2 sl oliiviõli
1 sl paprikapulbrit
1 tl sidrunipipart
1 tl kuivatatud punet
0.5 tl tšillipulbrit
soola ja musta pipart
Valmistamine
Alusta kanatiibade ettevalmistamisest, eemaldades tiivaotsad, mida retseptis ei kasutata. Lõika ülejäänud kanatiivad kaheks osaks, et saada sobivad suupärased tükid. Kata suur ahjuvorm küpsetuspaberiga, mis aitab vältida toidu kinnijäämist ja muudab hilisema koristamise lihtsamaks. Aseta kanatiivad ahjuvormi ja pintselda need ühtlaselt oliiviõliga, mis aitab maitseainetel paremini kinnituda ning annab küpsedes mõnusa kuldse tooni. Järgmiseks valmista vürtsisegu. Selleks sega kausis või otse kilekotis kokku paprikapulber, sidrunipipar, kuivatatud pune, tšillipulber, sool (umbes teelusikatäis, kuid maitse järgi võib kogust kohandada) ja värskelt jahvatatud must pipar. Kui eelistad eriti vürtsikat maitset, võid lisada veidi rohkem tšillipulbrit.
Tõsta kanatiivad maitseainete seguga kilekotti. Sulge kott hoolikalt, et maitsesegu välja ei valguks, ja raputa kotti, kuni kõik kanatiivad on ühtlaselt vürtsidega kaetud. See meetod tagab, et igale tiivale jõuab piisavalt maitseaineid ja nende jagamine on kiire ning lihtne.
Laota vürtsidega kaetud kanatiivad ettevalmistatud ahjuvormi, jälgides, et need oleksid ühe kihina. See tagab ühtlase küpsemise ja aitab tiibadel mõnusalt krõbedaks muutuda. Küpseta tiibu eelsoojendatud ahjus 200 kraadi juures umbes 30–35 minutit. Küpsemisaeg võib veidi varieeruda sõltuvalt tiibade suurusest ja ahju tüübist, seega tasub küpsemise lõpus neid aeg-ajalt kontrollida. Tiivad on valmis, kui need on seest täielikult küpsed ja väljast kaunilt kuldpruunid.
Küpsetamise ajal võid ette valmistada lisandid või kastmed, millega tiibu serveerida, näiteks jogurti-küüslaugukaste või magus tšillikaste. Kui tiivad on ahjust võetud, lase neil mõni minut jahtuda, et maitsed paremini settida. Serveeri tiivad kohe soojalt, et nautida nende maksimaalset maitset ja krõbedust. Need sobivad suurepäraselt nii eelroaks kui ka suupisteteks.