Väikeste korterite, elutoa sisekujundus lahendused

Väikeste korterite, elutoa sisekujundus lahendused

Kui seisad väikse elutoa värvivaliku ees ja soovid luua illusiooni avaramast ruumist, on mitmeid nutikaid lahendusi, mida tasub kaaluda. Üks kindel ja usaldusväärne viis saavutada suurem ja avaram tunne, on värvida elutoa seinad valgeks. Valge on värv, mis peegeldab valgust ja toob ruumi rohkem heledust, muutes selle avaramaks ja õhulisemaks. Lisaks sellele loob valge puhta ja neutraalse tausta, millele on lihtne sobitada erinevaid sisustuselemente ja detaile, andes ruumile võimaluse paista suuremana kui see tegelikult on.

Et aga ruumi hubasust ja isikupära mitte kaotada, on oluline lisada sisekujundusse ka teisi, soojemaid toone ja tekstuure. Valged seinad pakuvad suurepärast tausta, millele saab lisada erinevaid värvilaike ja detaile, mis muudavad ruumi mitte ainult valgusküllaseks, vaid ka koduseks ja kutsuvaks. Selleks võib kasutada näiteks sooja tooni patju, tekke, kardinaid või kunstiteoseid. Need elemendid loovad tasakaalu ja muudavad ruumi elavaks, ilma et see kaotaks oma avarust. Tähtis on, et need detailid ei oleks liiga domineerivad, vaid pigem täiendaksid ja rõhutaksid ruumi kergust.

Väikse elutoa sisustamisel tuleb hoolikalt läbi mõelda ka mööblivalik. Mööbel peaks olema kerge ja õhuline, et mitte ruumi koormata. Näiteks on kõrgemate jalgadega diivanid ja tugitoolid suurepärane valik. Need annavad ruumile visuaalse kerguse, võimaldades põrandapinnal rohkem nähtavaks jääda, mis omakorda loob mulje avaramast ruumist. Samuti tasub kaaluda avatud riiuleid, mis võimaldavad esemetel vabalt õhku liikuda ning ei tekita raskustunnet. Raskemad, massiivsemad mööbliesemed, nagu näiteks suured ja madalad diivanid või kapid, võivad muuta ruumi visuaalselt väiksemaks ja kitsamaks, sest need sulgevad ruumi ja takistavad valguse vaba liikumist.

Oluline on ka see, kuidas esemeid ruumis paigutatakse. Avarama tunde loomiseks on hea mõte mitte asetada kõiki mööbliesemeid tihedalt vastu seinu, vaid jätta mõningaid tühje alasid, kus silm saab vabalt liikuda. Väikesed, nutikad hoiustamislahendused aitavad hoida ruumi korras ja visuaalselt puhta, mis omakorda lisab avarust. Kui on vaja väiksemas elutoas mahutada ka voodi, näiteks külaliste jaoks või kui ruumi kasutatakse ka magamistoana, võib see tunduda keeruline ülesanne. Kuid hästi läbimõeldud mööblivalikud, näiteks diivanvoodi või seinavoodi, võivad olla väga praktilised lahendused. Need mitte ainult ei säästa ruumi, vaid ka sulanduvad elutoa ülejäänud kujundusega, luues funktsionaalse ja esteetiliselt meeldiva keskkonna. Võttes inspiratsiooni näiteks Rootsi kodude ruumikasutusest, kus väiksed pinnad on igapäevane reaalsus, näeme, kuidas loovus ja praktilisus võivad harmooniliselt kokku sobida. Seal on levinud kasutada mitmeotstarbelist mööblit ning neutraalseid, heledaid toone, mis toovad esile ruumi loomuliku valguse ja loovad kerge ning avatud atmosfääri. Hea sisekujundus ei tähenda ainult esteetiliselt kauni ruumi loomist, vaid ka selle funktsionaalsuse maksimeerimist ning tunde, et iga ruutmeeter on nutikalt ja tõhusalt kasutatud. Seega, kui oled väikse elutoa sisustamise juures, on oluline leida tasakaal praktilisuse ja esteetika vahel.

Vähe detaile ja oskuslik paigutus annavad ruumi mitmekülgsust- lesi diivanil, maga või kokka. Kõik kolm tegevust ühte ruumi oskuslikult ära paigutatud. (33-ruudune korter)

Valge interjööriga, võluv 36 -ruudune pisike Rootsi korter, kus ühendatud elutuba koos magamisosa, esikuosa ja köögiosaga. Avatud sotsiaalses ruumis on ruumi nii köögilauale, diivanile kui ka voodile. Magamisosas on voodi jalutsis laes kardinapuu, kuhu saab võimalusel kardina ette panna, kui soovi on.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: entrancemakleri.se

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist ELUTUBA

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.