Suviste värvilaikudega, elegantne elutuba

Suviste värvilaikudega, elegantne elutuba

Avar ja õhuline elutuba, kus domineerivad heledad toonid ja klassikalised elemendid, pakub muljetavaldavat ruumikogemust. See ruum asub 115 aastat vanas majas, mille ajaloohõng ulatub aastakümnete taha. 42-ruuduses renoveeritud korteris on säilinud mitmed väärtuslikud ja ajahambale vastu pidanud originaaldetailid. Seinad on valgeks värvitud, mis loob helge ja puhta atmosfääri ning toob esile ruumi ajaloolised elemendid.

Eriti tähelepanuväärsed on elutoa laes olevad peegelvõlvid, mis on detailina selle maja ehitusstiili ehe näide. Need dekoratiivsed võlvid annavad ruumile väärikust ning loovad peenelt harmoonilise kooskõla ruumi muude sisustuselementidega. Samuti on silmapaistvaks elemendiks ruumis kaunis kahhelkividega kaetud ahi, mille klassikaline valge värv sulandub kokku seinte neutraalse tonaalsusega. Ahi ei ole pelgalt dekoratiivne detail, vaid pakub ka praktilist soojust ja kodust hubasust.

Põrandaliistud on kõrged ja massiivsed, mis annavad ruumile aristokraatliku joone ning loovad visuaalset piiri seina ja põranda vahel. Puitpõrand, mis on hoolikalt renoveeritud ja taastatud, on samuti originaaldetail ning kannab endas ajalugu ja traditsioone. Puidu soojad toonid lisavad ruumile looduslikkust ja hubasust, pakkudes nii silmailu kui ka kodust tunnetust. Kõik need elemendid loovad mulje, nagu oleks ajas tagasi astutud, kuid samas on kõik ka kaasaegselt uuendatud ja värske.

Elutoa kaks suurt, avarat originaalakent täidavad ruumi loodusliku valgusega, mis muudab selle veelgi avaramaks ja helgemaks. Päeval valgustab päikesevalgus rikkalikult iga nurka, tuues esile iga väiksemagi detaili ning rõhutades ruumi elegantset kujundust.

Ruum on jaotatud kaheks peamiseks tsooniks, mis tagab elutoa funktsionaalsuse ja mugavuse. Akna all asuvas nurgas paikneb söögilaud, mis on seatud nelja tooliga, pakkudes mugavat ja intiimset kohta söögikordadeks või ka sõpradega koosviibimiseks. Seina ääres, söögilaua juures, on paigaldatud ümmargune peegel, mis lisab ruumile sügavust ja avarust. Peegli valgustus ning valguse peegeldused loovad õhtuti meeldiva atmosfääri, pakkudes elegantset tasakaalu valguse ja varju vahel.

Elutoa keskosas, mis on mõeldud lõõgastumiseks ja istumiseks, püüavad pilku kollased sametise kattega toolid, mis on pärit Habitat Alana kollektsioonist. Nende julge värvivalik annab ruumile särtsaka aktsendi, olles samas maitsekas ja silmapaistev. Toolidega harmoneerub rohelise sametkattega diivan, mille taga asub suurepäraselt valitud postritega aksentsein. Postrite värvilahendused ja paigutus loovad huvitava kontrasti ning annavad elutoale isikupära ja elavust.

Diivanilaud, mis on marmorist, toob ruumi juurde luksuslikkust ja tasakaalustab pehme mööbli tekstuuri. Diivanilauaga harmoneerib pehme ja heledas toonis põrandavaip, mis ühendab erinevad mööbliesemed terviklikuks ja hubaseks eluruumiks. Vaip ei ole mitte ainult dekoratiivne, vaid lisab ka soojust ja mugavust, pakkudes mõnusat tunnet jalge all.

Valgustus mängib selles elutoas olulist rolli. Laes ripub efektse ja pilkupüüdva disainiga valge laelamp, mille loojaks on Iskos-Berlin. See Dancing Pendant lamp on unikaalse välimusega ja toob ruumi kaasaegse disainikeele, olles samas piisavalt tagasihoidlik, et mitte varjutada ruumi muid elemente. Diivani kõrval asub elegantse disainiga vintage põrandalamp, mis lisab ruumile hubast ja intiimset valgustust õhtutundidel. Aknalaudadel on paigutatud kaks erineva disainiga laualampi, mis annavad ruumile lisa valgusallikaid, pakkudes erilist soojust ja mugavust just pimedamatel perioodidel.

Kogu ruum on harmooniline kooslus vanast ja uuest, kus ajaloolised detailid põimuvad kaasaegse disainiga, luues täiusliku elutoa, mis on ühtaegu stiilne, mugav ja praktiline.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: alvhem.com

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist ELUTUBA

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.