Tumehalli värvigammaga lastetuba

Tumehalli värvigammaga lastetuba

Halli värvitooni peetakse sisekujunduses üheks kõige mitmekülgsemaks ja ajatuks valikuks, mis loob ideaalset tausta ruumis kasutatavate esemete ja detailide esiletoomiseks. Just halli neutraalne olemus võimaldab kombineerida seda erinevate värvide ja tekstuuridega, luues harmoonilise ja stiilse ruumi, mis suudab pakkuda nii rahulolu kui ka visuaalset põnevust. Halli tooni tugevus seisneb tema võimes kohaneda vastavalt vajadusele – seda saab kasutada nii soojade kui ka külmade varjundite rõhutamiseks, olenevalt valitud aktsentidest ja mööbliesemetest. See omadus muudab halli populaarseks valikuks, eriti ruumides, kus on oluline säilitada tasakaal ja rahulik õhkkond.

Lastetoas, mille sisekujundus keskendub tumehalli põhitooni kasutamisele, on saavutatud meeldiv kontrast valge mööbli, heledusega mängiva tekstiili ja pastelsetes toonides mänguasjade vahel. Tumehalli sügav ja väljapeetud toon toob esile ruumi muud elemendid, andes samas kogu keskkonnale rahustava alatooni. Tumepruun puitpõrand, millel on kalasabamuster, lisab interjöörile soojust ja naturaalset tekstuuri, luues tervikliku ja hubase atmosfääri, mis on ideaalne laste mängimiseks ja puhkamiseks. Puitpõrand loob visuaalse sidususe ruumi erinevate osade vahel, lisades oma tekstuuriga täiendavat visuaalset sügavust.

Päikeselise ruumi valgustus on lahendatud kahe suure aknaga, mis asuvad eri seintel ja võimaldavad loomulikul valgusel kogu ruumi ühtlaselt täita. Akendest tulenev valgus muudab halli tooni veelgi elegantsemaks ja annab sellele sügavust, mis päeva jooksul muudab ruumi atmosfääri sõltuvalt valguse intensiivsusest. Akendega seina ääres paiknev valge kirjutuslaud, mis on oma lihtsuse ja minimalistliku disainiga suurepäraselt sobitatud musta tooliga, lisab ruumile modernse ja puhta ilme. Selle kõrval asetseb valge seinariiul, mille disain on õhuline ja praktiline, pakkudes piisavalt ruumi raamatutele ja väikestele esemetele, mis omakorda annavad ruumile värvi ja elu.

Mänguasjade hoiustamine on lahendatud kahes erinevas suuruses mererohust korviga, mis on paigutatud akna alla. Need naturaalsed korvid mitte ainult ei täida praktilist rolli, vaid lisavad ruumi ka esteetilist väärtust, pakkudes hubast ja rahulikku visuaalset kontrasti tumehalli seinavärvi ja modernsete mööbliesemetega. Korvide orgaaniline tekstuur ja vorm toovad ruumi pehmust ja looduslähedust, muutes need silmapaistvaks, ent samas harmooniliseks osaks üldisest kujundusest.

Ruumi teises otsas, aknaga vastasseinas, asub väike hall kummut, mis sobitub suurepäraselt ülejäänud interjööriga ning pakub piisavalt ruumi lapse riiete hoiustamiseks. Selle lihtne ja funktsionaalne disain on kooskõlas ruumi üldise esteetikaga, pakkudes praktilisust ilma liigse pretensioonikuseta. Kogu toa keskmes on pehme, mustriga valge vaip, mis ühendab mööbliesemed ja muud ruumielemendid tervikuks, luues pehme aluse, millele on meeldiv astuda ning mis annab ruumile soojust ja kergust.

Vasakusse seina paigutatud pikendatav voodi on leidnud tee sellesse tuppa tänu oma taaskasutusloole. Voodi kohal ripub baldahhiin, mis lisab ruumile maagilist ja veidi unenäolist hõngu, samas kui valgusketid loovad õhtul mõnusad, soojad valguslaigud, mis muudavad ruumi hubaseks ja kutsuvaks. Voodi on kaetud heledates pastelsetes toonides voodipesuga, mis täiendab toa üldist värvipaletti ja annab sellele pehmuse ja rahulikkuse. See valik loob rahustava keskkonna, mis on ideaalne nii magamiseks kui ka lõõgastumiseks.

Lisaks funktsionaalsetele elementidele on toa seintele lisatud lõbusaid ja lapselikke plakateid, mis toovad ruumi mängulisust ja kergust. Need posterid on hoolikalt valitud, et need sobituksid toa ülejäänud disainiga, lisades samas elurõõmu ja isikupära. Nende värvid ja mustrid rikastavad ruumi visuaalset külge, ilma et need oleksid liiga domineerivad, säilitades kogu sisekujunduses tasakaalu ja harmoonia.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: hemnet.se

 

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist LASTENURK | LASTETUBA

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.