Nutikade lahendustega korter

Nutikade lahendustega korter

Korter, mille pindala ulatub 63 ruutmeetrini, paistab silma läbimõeldud ja nutikate lahendustega, mis loovad ruumidesse tasakaalu ja harmooniat. Selle unikaalne planeering kulgeb läbi kahe korruse ning lisaks heale sisekujundusele on iga detail peensusteni läbi mõeldud. Tulemuseks on ruum, mis ühtaegu pakub silmailu ja funktsionaalsust, võimaldades elanikel nautida mõlemat korrust maksimaalse mugavusega.

Korteri mõlemat korrust iseloomustavad avarad aknad, mis tagavad, et loomulikku valgust jagub igasse ruumi. Suured aknapinnad lasevad päeva viimastel päikesekiirtel siseneda ja loovad ruumi valgustatud atmosfääri, sõltumata kellaajast. Tänu neile akendele on tuba alati elav ja õhuline. Kõiki ruume ühendavaks elemendiks on tume laudpõrand, mille soe toon sobib suurepäraselt kontrastiks valgetele seintele, lisades ruumile modernset ja elegantset tunnetust. Selline värvikombinatsioon loob ideaalse tausta ülejäänud sisekujundusele, mille iga element on hoolikalt valitud ja oma koha leidnud.

Elutuba pakub mitmekülgseid ja nutikaid lahendusi. Üheks keskseks elemendiks on sisseehitatud raamaturiiul, mis lisab ruumile nii praktilisust kui ka isikupära. Erinevate värvitoonidega raamatud, mille kaaned pakuvad ruumis ilmekaid aktsente, elavdavad interjööri ning loovad sooja ja külalislahke atmosfääri. Sellised väikesed detailid toovad ruumi elu ja iseloomu. Elutoa akende ala on samuti saanud tähelepaneliku lahenduse – käsitööna valmistatud aknalaud peidab endas nutika süsteemi, mille abil saab sinna paigutatud televiisori puldi abil lihtsalt nähtamatuks muuta. Kui televiisorit pole hetkel vaja, on võimalik see mugavalt aknalaua sisse peita, mis võimaldab ruumi avatud ja selget kujundust nautida. Selline praktiline lahendus lisab elutoale multifunktsionaalsust, pakkudes nii meelelahutusvõimalusi kui ka võimalust nautida tühja ja avarat ruumi, kus tähelepanu keskmes on valgus ja ruumi avarus.

Elutuba sujuvalt üleminev köök loob täiusliku kooskõla tänu hoolikalt valitud elementidele. Avarate akende all asub stiilne ovaalne söögilaud, mis on paigutatud täpselt selliselt, et selle ümber istudes saab nautida loomulikku valgust ja ümbritsevat vaadet. Söögilaua asukoht ning selle lähedal asetsevad suured aknad tekitavad ruumis avarustunde, mis muudab selle piirkonna ideaalseks kohaks, kus pere ja sõpradega koos aega veeta. Köögiosa ise on minimalismi kehastus – valged köögikapid ja musta kivist töötasapind loovad modernse ja puhastatud ilme, pakkudes piisavalt tööruumi toidu valmistamiseks. Kogu köögi interjöör on lihtne ja maitsekas, luues mulje, et seal on kõik vajalik olemas, kuid midagi üleliigset ei domineeri.

Korteri alumist ja ülemist korrust ühendab elegantselt kujundatud puidust trepp. Selle trepi disain pole mitte ainult praktiline, vaid ka pilkupüüdev. Trepipiirkonda lisab iseloomu ruudumustris Mulberry tapeet, mis katab trepi seinaosa ning lisab ruumi huvitava visuaalse elemendi. Lisaks sellele on trepi all olev ala nutikalt kasutusele võetud – sinna on paigutatud sisseehitatud kapid ja muud praktilised panipaigad, kus saab mugavalt hoida kõike vajalikku, alates majapidamistehnikast kuni väiksemate esemete ja tarvikuteni.

Ülemisele korrusele jõudes avaneb vaade väikesele, kuid mugavale magamistoale, kus iga detail on hoolikalt paigutatud, et ruum tunduks suurem ja õhulisem. Magamistuba pole suur, kuid seal on olemas kõik vajalik – minimalistlik mööbel, pehmed tekstiilid ja hoolikalt valitud värvilahendused, mis loovad rahuliku ja lõõgastava atmosfääri. Samuti asub teisel korrusel pisike kodukontor, mis on loodud just neile hetkedele, mil vaja on keskenduda tööle või loomingulisele tegevusele. Selle ruumi üheks keskseks disainielemendiks on antiikmööbel, mis toob ruumi ajatu stiili ja väärikuse. Kodukontori tapeet on aga tõeline pilgupüüdja – arhitekt-disainer Josef Franki loodud tapeet, millel on kujutatud erinevaid kevadlilli, toob ruumi elavust ja värskust, olles meeldivaks kontrastiks muule minimalistlikule ja vaoshoitud sisekujundusele.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: entrancemakleri.se

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist INTERJÖÖRID INSPIRATSIOONIKS

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.