70-ruudune hubane korter

70-ruudune hubane korter

Antud kodu renoveerimisel on pööratud erilist tähelepanu detailidele, et säilitada hoone algupärane ilu ning tuua esile elegantsed, ajatud elemendid, mis loovad kodutunde ja annavad ruumidele omapära. Eriti suurt rõhku on pandud ajalooliste detailide säilitamisele ja nende kombineerimisele modernse sisekujundusega. Nii on taastatud ja säilinud näiteks suurejooneline kamin, mille meisterlik kivist detailtöö toob interjööri juurde klassikalist soojust. Kaminaga sobivalt harmoneerub ka originaalne kalasabaparkett, mis on hoolikalt üle värvitud tumeda peitsiga, andes ruumile sügavust ja väärikust, kuid samas säilitades selle ajaloolise hõngu. See parketi tumedus lisab interjöörile ka kontrasti, mis muudab ruumi veelgi eksklusiivsemaks ja luksuslikumaks.

Kui astuda korterisse, on esimeseks ruumiks minimalistlik esik, mille puhtad ja sirged jooned ning valged seinad annavad kohe edasi modernse ja avara tunde. Põrandal torkavad silma elegantsed kuusnurksed marmorplaadid, mille sügavroheline toon ja unikaalne kuju pakuvad rahustavat kontrasti valgete seintega. See pehme toon ja plaatide loomulik mustrikordus loovad tõeliselt pilkupüüdva ja kutsuva atmosfääri juba esikus, mis on sageli esimene mulje kogu elamisest. Praktilisust lisab esikule pisike panipaik, mille uks avaneb sujuvalt justkui varjatult, pakkudes ideaalset kohta üleriietele ja jalanõudele, et säilitada korras ja õhuline keskkond.

Liikudes esikust edasi, avaneb vasakul suur avatud ruum, kus tervitab valgusküllane ja avar elutuba. Siin on ühendatud moodne funktsionaalsus ja ajalooline luksus – hubane ja avatud elutuba koos köögiga moodustab tervikliku sotsiaalse keskkonna. Elutoa seinad on kaetud õrna hallika tooniga, mis loob rahuliku ja harmoonilise tausta. See toon on valitud teadlikult, et töötada koos tumeda põrandaga, mille tugev toon rõhutab ruumi sügavust.

Halli seina ja tumeda põranda kombinatsioon täiendab ruumi messingist sisustusdetailidega, mis lisavad ruumile peenetundelist luksust. Samuti täiendavad seda atmosfääri tumedad tekstiilkardinad ja hele mööbel, mille pehmust rõhutavad beežid ja neutraalsed tekstiilid. See kontrast rikastab ruumi ja muudab selle visuaalselt rikkalikumaks, kuid samas jääb üldpilt kergelt nauditavaks ja mitte ülekoormatuks.

Kööginurk elutoas on lahendatud elegantse köögisaarega, mis lisab praktilisust ja muudab köögi interjööri keskseks elemendiks. Köögimööbel on hoolikalt valitud ja selles on kombineeritud modernsed ning elegantsed lahendused, nagu näiteks graniidist töötasapind, mille sügav must toon mõjub efektse kontrastina ülejäänud köögielementide taustal. Graniit on oma loomuliku ilu ja vastupidavuse poolest klassikaline valik, mis toob esile köögi elegantsuse ja praktilisuse. Töösaare pind on piisavalt suur, et pakkuda rohkelt tööruumi ja samal ajal võimaldada ka sotsiaalset suhtlust, kuna saar moodustab ka söögilaua ümber koondunud ala.

Elutoa osa on jaotatud kaheks funktsionaalseks tsooniks – ühelt poolt mugav istumisnurk, kus saab lõõgastuda, ja teiselt poolt hubane söögiala. Söögilaua asukoht otse akende kõrval toob ruumi loomuliku valguse ja võimaldab nautida vaateid rõduakendest, mis lisavad ruumile veelgi avarust. Rõdule pääseb klaasitud kahekordsete ustega, mis on raamitud elegantses stiilis ja loovad selge eraldatuse, samas avades ruumi õue poole, kus on piisavalt ruumi, et nautida värsket õhku ja päikesepaistet.

Elutoast on ka selge vaade magamistoale, mis jätab pilgu ette rahuliku ja hubase idülli. Magamistuba, kuigi väikese ruumiga, on kujundatud äärmiselt funktsionaalselt, keskendudes mugavusele ja praktilisusele. Ruumi keskpunktiks on pehme ja kutsuv voodi, mille kohal ja ümber on tellitud eritellimusel raamaturiiulid ning küljekapid, mis lisavad praktilisi hoiustamisvõimalusi ilma ruumi visuaalset raskust tekitamata. Need raamaturiiulid ja kapid on varustatud messingist käepidemetega, mis sobivad kogu kodu üldise stiiliga, lisades peent ja ajatult elegantset aktsenti.

Magamistoas loovad kodust soojust ja mugavust ka väiksed detailid, nagu voodi kõrval ootavad karvased toasussid ja pehme voodipesu. Kõik need detailid loovad tervikliku ja läbimõeldud ruumikogemuse, kus on hoolikalt tasakaalustatud nii praktilisus kui visuaalne esteetika, pakkudes ideaalset keskkonda nii argielu mugavuseks kui ka erilisteks hetkedeks lõõgastumiseks.

Magamistoast edasi minnes jääb ruumikas panipaik riietele ja jalatsitele. Ja veel edasi minnes ka väike kodukontori osa, kus piisavalt ruumi dokumentide hoiustamiseks. Antud ruumi on samuti lastud teha eritellimusel mööbel, et seina pinda võimalikult täpselt saaks ära kasutada.

Vannituba lihtne, minimalistlike joontega. Valget seina ja põrandaplaati pehmendab puidutooni vannitoa mööbel.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: entrancemakleri.se

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist INTERJÖÖRID INSPIRATSIOONIKS

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.