Voodipesu valimine lastetuppa

Voodipesu valimine lastetuppa

Lastele voodipesu valimisel tuleb tähelepanu pöörata mitmele faktorile. Kangas, stiil, hooldusjuhised ja mugavus on kõik olulised.

Lõppude lõpuks on parim konkreetsele lapsele sobiv voodipesu, mille valikul on arvestatud lapse vanust, isiklikke eelistusi, võimalikke allergiaid ja tundlikkust hooldusvahendite suhtes ning mis on ilus, tundub mõnus ja mille hind mahub eelarvesse. Paljudele inimestele on voodipesu valikul olulisim kujundus, seda eriti voodikatete puhul. Sama kehtib ka laste voodipesu suhtes. Lapsel võib olla mõni lemmikvärv või -tegelane, millega saab arvestada ka ülejäänud ruumi interjööri arvestades. Saadaval on väga erinevate kujunduste ning tegelastega voodipesusid, seega peaks igaüks leidma enda lemmiku.

Laste voodipesu valikul peaks siiski arvesse võtma ka voodipesu praktilisuse olulisust. Lapsed määrivad voodipesu kiiremini ning keerulisem on hoida ka kalleid kaunistustega voodikatteid pikemat aega puhtana. Nooremad lapsed võivad olla eriti tundlikud keemilises puhastuses kasutatavate kemikaalide vastu, seetõttu soovitatakse alla 14-aastaste laste puhul kindlasti kasutada masinpestavat voodipesu.

Paljude kaunistustega voodikatted võivad olla ka ärritavad või ebamugavad. Ostjad peavad meeles pidama, et laste voodipesu põhiline eesmärk on pakkuda lapsele puhast ja mugavat aset magamiseks. Mittehingav materjal ei lase lapsel öösel rahulikult puhata. Lapsed on tihti täiskasvanutest vastuvõtlikumad nahaärritustele ja allergilistele reaktsioonidele, seega on looduslikest hüpoallergilistest materjalidest voodipesu lastele parim valik.

Arvesse tuleb võtta voodi suurust ja stiili. Kušetid jm. taolised voodid vajavad tavaliselt erisuuruses tekki. Valida tuleb õige suurusega voodipesu, mis arvestab nii patjade, tekkide kui ka voodi enda suurust ja kuju. Liiga suured linad hakkavad voodile kokku kuhjuma, liiga väikesed linad ei püsi jälle korralikult kinni. Ka ohutus on laste voodipesu valikul oluline aspekt. Kui vähegi võimalik, peaks lapse voodipesu olema tulekindel ning vältida tuleks kergeltsüttivaid materjale. Samuti ei tohiks väikelaste voodipesu küljes olla lämbumisohu vältimiseks väikeseid kaunistusi.

Tekst: textelle.ee/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: inrichting-huis.com, entrancemakleri.se

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist LASTENURK | LASTETUBA

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.