Rooside istuatmine ja väetamine

Efektne veesilm - vesi püüab alati pilku, selle hääl mõjub rahustavalt

Tänapäeval müüakse roose enamasti pottides, mitte paljasjuursetena. See võimaldab taime peenrasse istutada tema kasvu häirimata kogu kasvuperioodi jooksul.

Sobiv istutusaeg algab noortele konteineristikutele  peale kevadisi öökülmasid. Hea on istutada roose juba segatud roosimuldadega, sest see loob soodsad kasvutingimused rooside kasvatamiseks.  Jälgida, et roosi mullapall oleks ennem istutamist piisavalt niiske. Istutamisel jälgida, et pookekoht jääks vähemalt 5-10 cm mullapinnast sügavamale. Pookekoha katmine mullaga on vajalik selleks, et kui karmil talvel hukkub roosi maapealne osa, siis taastub taim maa seesolevatest uinuvatest pungadest. Samuti arenevad pookekoha lähedal noored lisajuured, mis toidavad taime kultuurosa. Õigele sügavusele istutatud roos annab vähem ka metsikuid külgvõrseid.

Väetamine

Rooside väetamiseks kasutada spetsiaalselt roosidele mõeldud väetisi. Sobivad ka aia täisväetised. Müügil on nii vedel- kui ka granuleeritud väetised. Väetise kasutusnorm on kirjas pakendil. Väetada üks kord kuus, ka peale esimest õitsemist. Suve teisest poolest suure lämmastiku sisaldusega väetisi mitte anda. Augustis ja septembris sobib kasutada fosfori ja kaaliumi rikast  sügisväetist.

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.