Retsept | Šokolaadi salaami

Retsept | Šokolaadi salaami

Kõigile meeldib pidulikul ajal mõnus küpsetamine ja mis võiks olla veel toredam kui  šokolaadist, küpsistest ja pähklitest valmistatud realistliku välimusega salaami?

 Koostis

 200 g küpsiseid
170 g pistaatsiapähkleid ja natuke sarapuupähkleid
120 g võid
3 sl kakaopulbrit
1 sl suhkrut

 Valmistamine

Purusta küpsised suures kausis, kasutades pudrunuia, kuni need on muutunud peeneks puruks. Lisa küpsisepurule suhkur ja kakaopulber, segades hoolikalt, et kõik koostisosad omavahel hästi seguneksid. Sulata või madalal kuumusel ning haki pähklid peeneks. Kalla sulatatud või ja hakitud pähklid küpsisesegu hulka ning sega kõik kokku, kuni moodustub ühtlane mass.

Lõika toidukile sobiva pikkusega ning tõsta segatud küpsisemass kile keskele. Vormida segu kilesse, keerates seda tugevalt ja kujundades massist pika vorsti. Kile tuleks korralikult ümber keerata, et segu oleks tihkelt koos ja saaks vormi hoida. Aseta rull külmikusse ning lase tal seal vähemalt paar tundi taheneda, kuni see on piisavalt tugev ja tahke.

Kui kook on jahtunud ja tahenenud, võta see ettevaatlikult kilest välja. Puista rulli pealispinnale tuhksuhkrut, et anda sellele meeldiv välimus ja tekstuur. Soovi korral võid nööriga ümber koogi siduda sõlmed, et imiteerida salaami välimust, tekitades visuaalse sarnasuse ehtsa salaamiga.

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.