Kõigepealt tuleb omavahel kokku segada sool ja jahu ning valada seejärel kuivainete hulka aeglaselt vesi ja õli. Kõik tuleb ühtlaseks segada ning taignat veel kätega sõtkuda, kuniks see pehmeks ja vormitavaks muutub. Taigen tuleb kummutada kuivale, jahuga kaetud aluspinnale ning õhukeselt laiali rullida. Kasutada võib spetsiaalselt taignarulli, aga selle puudumisel võib taigna lihtsalt küpsetuspaberiga katta ja rullida suvalise käepärase pudeli või purgiga.
Kaunistuste tegemine
Kaunistuste väljalõikamiseks peab taigen olema umbes sentimeetri paksuseks või õhemaks rullitud. (Paksemast taignast saab raskemad kaunistused, aga need võivad jõulupuu oksad liiga alla tõmmata.) Kaunistuste lõikamiseks on hea kasutada piparkoogivorme. Samas võib luua ka omaenda erilise kujunduse ning selle võinoa abil välja lõigata. Kasutamata jäänud taigen tuleb jälle kokku suruda ja laiali rullida, kuniks kogu taigen on kaunistusteks tehtud. Seejärel tuleb taignast ehted küpsetusplaadile tõsta.
NB! Kui kaunistused on valmis ja viimistletud, tuleb neile enne ahju torkamist kindlasti ülemisse otsa augud teha. Muidu ei saa neid pärast üles riputada. Selleks võib kasutada näiteks hambaorki, joogikõrt või puuoksa.
Taignast jõuluehted tuleb umbes kaheks tunniks (olenevalt paksusest) 165 kraadisesse ahju panna. Kes eelistab heledamaid kaunistusi, võib küpsetada pisut kauem ja madalamal temperatuuril. Jõuluehted võib plaadilt ära võtta alles siis, kui need näevad täiesti kuivanud välja. Kuivad ning jahtunud ehted võib veel omakorda akrüülvärvidega üle võõbata. Värvitud ehetel tuleb paar päeva kuivada lasta ning seejärel akrüüllakiga üle pihustada. Viimaseks sammuks on ehetele nöörist või muust materjalist riputusaasade kinnitamine. Seejärel võib need juba kuusele riputada või kingipakile panna.