Koostis:
200 g võid
250 g suhkrut
300 g siirupit (soovitavalt tumedat)
2 tl jahvatatud kaneeli
2 tl jahvatatud ingverit
1 tl jahvatatud nelki
0,5 tl jahvatatud kardemoni
0,5 tl jahvatatud musta pipart (valikuline)
1 tl soola
2 tl soodat
2 muna
600-700 g nisujahu
Valmistamine:
Kuumuta keskmisel kuumusel potis või koos suhkru ja siirupiga, kuni segu hakkab kergelt mullitama ja suhkur on täielikult lahustunud. Ära keeda! Kui segu on ühtlane, eemalda pott tulelt. Lisa kuumale siirupi segule kaneel, ingver, nelk, kardemon, must pipar (kui kasutad) ja sool. Sega hoolikalt, kuni vürtsid on segunenud ja lõhn on meeldivalt aromaatne. Lisa sooda ja sega segu veel kord läbi. Sooda reaktsioon muudab segu natuke kergemaks ja vahutavamaks. Jäta segu veidi jahtuma.
Kui segu on käesoojaks jahtunud, klopi munad sisse. Seejärel hakka järk-järgult lisama jahu, sõtkudes tainast, kuni see muutub ühtlaseks ja mitte liiga kleepuvaks. Tainas peaks olema pehme, kuid käsitletav. Kata tainas toidukilega ja lase külmkapis vähemalt 12 tundi, soovitavalt üleöö, puhata. See aitab maitsetel areneda ja muudab taina kergemini rullitavaks. Kui tainas on valmis, kuumuta ahi 180°C-ni. Rulli tainas jahuga kaetud pinnal umbes 3 mm paksuseks. Lõika välja soovitud kujuga piparkoogid ja aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta piparkooke 8-10 minutit, kuni need on servadest kuldpruunid. Jälgi piparkooke hoolikalt, et nad ei pruunistuks liiga palju, sest siis võivad nad mõrkjaks muutuda. Kui piparkoogid on jahtunud, võid neid kaunistada glasuuriga või kasutada erinevaid dekoreerimisvahendeid.