Kauni vintage mööbliga, 47 m² korter

Kauni vintage mööbliga, 47 m² korter

Korterisse astudes haarab kohe pilku valgeks värvitud esikuosa, mis loob ruumi puhta ja kaasaegse ilme. See esik suunab viivitamatult avarasse elutuppa, kus on tunda avarust ja valguse ülekaalu. Ruumi jaotus on hästi läbimõeldud, kuna elutuba sulandub sujuvalt köögiga, luues tervikliku ja harmoonilise elamispinna, kus kõik elemendid üksteisega suurepäraselt haakuvad. Mõlemas ruumis domineerivad valged toonid, mis on kandunud edasi ka korteri algupäraselt säilinud puitpõrandale, mille ülejäänud pind on saanud värske valge kihi. Valge värv aitab luua mulje avarusest, muutes väikesemõõdulise korteri märgatavalt ruumikamaks. Samas pole tunnetust külmusest, kuna sisustusdetailid on hoolikalt valitud ja paigutatud nii, et ruum jätab kutsuva ja hubase mulje.

Elutoas on hoolikalt kombineeritud erinevate ajastute mööbliesemed, luues õhustiku, mis on ühtaegu nii ajatu kui ka trendikas. Erinevate stiilide sidumine loob eripära ja ainulaadsuse, samas säilitades tasakaalu ja harmoonia. Seal asetseb näiteks kahetasandiline diivanilaud, mis on valmistatud hinnalisest tiigipuust ja pärineb 1960-ndatest. See laud on kogu toa keskpunktiks, luues visuaalselt tugeva fookuse, mis tõmbab pilku. Sellele lisab soojust ja mugavust hele beež diivan, mille pehme tekstiilkate kutsub istuma ja lõõgastuma. Diivan on asetatud akna alla, et tuua ruumi rohkem loomulikku valgust ja võimaldada vaadet välismaailma, samal ajal kui vastasseinas paiknevad 1950-ndatest pärinevad söögitoolid, mis nüüd täidavad oma rolli mugavate tugitoolidena. Nende ajastutruu disain lisab toale isikupära ja nostalgia hõngu. Mööbliesemete vahele on oskuslikult paigutatud pikkade karvadega hele vaip, mis toob interjööri pehmust ja tasakaalustab elutoa üldist visuaalset tervikut.

Ruumis mängib olulist rolli ka taimestik. Elutuba täidab elu ja värskusega suur palmipuu, mis on paigutatud täpselt sinna, kus ta suudab kõige paremini esile tuua oma rohelisi lehti ja lisada interjöörile looduslikku ilu. Palm toob kaasa värvinüansse, mis lõhuvad valge põhitooni monotoonsust, samal ajal täiustades kogu ruumi esteetikat. Selle suured rohelised lehed loovad kontrasti ja annavad toale elava tunde, sidudes kõik elemendid loomulikul viisil ühtseks tervikuks.

Elutoa üldist atmosfääri täiustab minimalistlik laelamp, mille disain on puhas ja läbimõeldud. See lamp, mille disaineriks on Monika Mulder, ripub otse diivanilaua kohal ja toob oma lihtsa, kuid stiilse vormiga ruumi vajalikku valgust, täiendades kogu sisekujundust. Lambi metallist mustad detailid sobituvad ideaalselt elutoa seintel rippuvate postritega, kus pehmed kujundid ja kergelt tumedad toonid loovad delikaatseid aktsente.

Köögiosas on samuti põhitooniks valge, mille juurde vähesel määral lisatud veidi ka musta läbi tiikpuust baaripukkide. Kööki valitud, lihtne, minimalistliku disainiga, valge köögimööbel koos köögisaarega, mille juurde kombineeritud tumedast puidust töötasapinnad, mille kohale seinale paigaldatud valged, keraamilised plaadid. Köögisaar on antud ruumiosas kasutusel söögilauana, kuna eraldi söögilaua pinda napib, samas aitab antud söögisaar ka erinevaid köögitarvikuid kenasti köögiosas ära mahutada. Köögisaare kohale paigutatud klaaskupliga lamp (Blown Pendant SW4, Silver), mis pimedal ajal aitab tööpinda piisavalt valgustada.

Elutoast edasi minnes jääb hubane magamistuba, kus ruumi seintele valitud valge värvi asemel hallikasroheline toon, mis kombineeritud valgeks värvitud puitpõranda, valgete põrandaliistude ja valge, sügava aknaniššiga. Ruumi keskmeks kaheinimese voodi, mille peatsisse seinale paigaldatud H&M pika karvaga vaip ja üks reguleeritava teleskoopvarrega seinavalgusti (Artemide Tolomeo). Voodi mõlemale küljele ostetud efektsed, H&M öökapid, mis ideaalselt täiustavad antud ruumi. Ruumi aitavad hubasust tuua mitmed voodile paigutatud tekstiilid (voodipesu, dekoratiivpadjad, pleed) ja samuti voodi kohal olev tekstiilist lamp (Ellipse Ø80 lambivari, linane valge).  Magamistoa aknalaualt leiab võluva disainiga laualambi (Raffia White), mis on kenaks täienduseks ruumi valgustamiseks pimedal ajal. Akna vastaseina ehitatud sisseehitatud garderoob, kuhu saab ära paigutada nii voodipesu kui riided ja jalatsid. Voodi vastaseina, ukse äärde tehtud ka väike töönurk, lihtsa puidust kirjutuslaua ja tooliga (Arne Jacobsen Stacking tool 1951a).

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: stadshem.se

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist INTERJÖÖRID INSPIRATSIOONIKS

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.