Koostis:
500 g fileeritud räime
2 suurt muna
2 dl nisujahu
praadimiseks õli
Marinaad:
1 l vett
2 sibulat
10 tera musta pipart
2 loorberilehte
2 sl 30%-list äädikat
2 sl suhkrut
Vakmistamine:
Räimefileede valmistamine algab sellest, et fileed kastetakse esmalt jahusse ning seejärel lahtiklopitud munasegusse. Järgmisena tuleks fileed panna kuumale pannile, kus nad praetakse õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks. Oluline on, et kala saaks korralikult läbi küpsetatud, et saavutada mõnus krõbedus. Kui fileed on praetud, raputatakse neile soola – see väike nipp aitab hiljem marinaadile soola mitte eraldi lisada. Samal ajal saab hakata valmistama marinaadi, mis annab roale erilise maitse. Selleks pannakse potti kooritud ja viilutatud sibulad, millele lisatakse pipraterad, loorberileht ja suhkur.
Vee lisamise järel kuumutatakse segu kuni keemiseni. Oluline on marinaadi maitsta – vajadusel võib lisada veidi suhkrut või soola, et saavutada sobiv tasakaal. Kui marinaad on piisavalt maitsestatud, lisatakse sinna äädikas, mis annab roale kerge happesuse. Pott tõstetakse tulelt ja lastakse marinaadil veidi jahtuda, enne kui see praetud räimefileedele valatakse. Et roog saaks täiuslikult maitsestuda, on oluline lasta fileedel vähemalt üleöö külmkapis seista. Kui soovid, võid marinaadile veel soola lisada, kuid see oleneb isiklikust maitse-eelistusest.