Koostis:
1kg kanatiivad
3 spl võid
6 röstitud hakitud küüslauku
soola ja pipart
1/3 tassi mett
2 spl Dijoni sinepit
Valmistamine:
Alustuseks sulata pannil või madalal kuumusel, lastes sel õrnalt vedelaks muutuda ja jaotuda ühtlaselt pannipõhjale. Niipea kui või on täielikult sulanud ja kergelt mullitab, lisa sellele hakitud või pressitud küüslauk. Küüslauk tuleks lisada õigeaegselt, et see ei hakkaks kõrbema ega pruunistuma, sest liigne kuumus muudab selle kibedaks. Küüslauk peaks pannil küpsema vaid lühikest aega, umbes 30 kuni 60 sekundit, piisavalt, et see eraldaks oma lõhna ja maitse, kuid mitte nii kaua, et see hakkaks muutma värvi. Oluline on pidevalt jälgida ja vajadusel kuumust alandada, et küüslauk jääks pehmeks ja aromaatseks.
Kui küüslauk on saavutanud soovitud pehmuse ja lõhna, on õige hetk lisada järgmised koostisosad. Kõigepealt kallatakse pannile mesi, mis hakkab kohe võiga segunema ja loob maitsva magusa alatooni. Mesisegule lisatakse sinep, millel on terav ja kergelt happeline maitse, mis täiendab mesisust. Sinep annab kastmele lisaks oma erilise maitse ka veidi struktuuri ja tekstuuri. Sellele lisatakse maitse järgi soola ja värskelt jahvatatud musta pipart, mis tasakaalustavad segu maitsete mitmekesisust ja aitavad kõigil komponentidel omavahel harmooniliselt seguneda. Kõiki koostisosi tuleb segada ettevaatlikult, et moodustuks ühtlane ja sametine kaste, milles puuduvad tükid või klombid.
Kui kaste on valmis, on aeg lisada sellele kanatiivad. Kanatiivad tuleks enne kergelt kuivatada, et need võtaksid kastme paremini omaks. Tiivad pannakse otse kastme sisse ja neid segatakse seni, kuni kõik kanatükid on ühtlaselt kaetud. Iga tiib peaks olema kastme sees ühtlaselt kaetud, nii et mesi, sinep ja küüslauk imbuksid korralikult liha sisse. Kui kõik tiivad on kastmega korralikult kaetud, asetatakse need küpsetamiseks ahjuplaadile või küpsetusvormi. Ahi tuleks eelkuumutada 180 kraadini, mis on ideaalne temperatuur, et kanatiivad küpseksid seest pehmeks ja mahlaseks, samas kui väljast moodustub kerge kuldpruun koorik. Tiivad asetatakse eelsoojendatud ahju ning lastakse küpseda umbes 30 minutit. Küpsetamise ajal võib vajadusel ahjuukse kergelt avada, et kontrollida, kuidas tiivad küpsevad, kuid seda tuleks teha minimaalselt, et vältida ahjust sooja väljumist ja küpsetusaja pikenemist. Küpsetamise lõppedes peaksid tiivad olema kuldse ja kergelt krõbeda pinnaga, samal ajal kui liha on pehme ja mahlane. Kui kanatiivad on küpsetatud, on oluline lasta neil enne serveerimist mõni minut puhata. Selle viieminutilise ootamise jooksul jaotuvad mahlad ühtlaselt tiibade sees, muutes need veelgi maitsvamaks ja mahlakamaks.